Cârciumaru îndeamnă la calm și unitate în PSD

607

Senatorul Florin Cârciumaru susține că Klaus Iohannis a câștigat alegerile pe fondul unui vot de blam dat de electorat PSD-ului. Pe fondul tensiunilor din partid, parlamentarul face apel la calm și unitate, susținând că PSD are toate șansele să câștige alegerile de anul viitor.
„În ciuda rezultatului obținut de PSD la alegerile prezidențiale, noi, social-democrații, trebuie să fim mai determinați pe eșichierul politic din România. Totuși, PSD trebuie să acționeze cu calm, responsabilitate și în concordanță cu realitatea politică, întrucât Klaus Iohannis a câștigat alegerile pe fondul unui vot de blam dat de electorat PSD-ului. (…) În pofida rezultatului din acest tur electoral și al frământărilor interne, PSD va deveni mai unit și mai determinat pentru recâștigarea alegerilor locale din 2020, inclusiv a celor parlamentare de anul viitor”, se arată în declaraţia politică a senatorului PSD Gorj.
De fapt, mai spune Cârciumaru, unitatea este principiul pe care trebuie să se reformeze partidul. „Trebuie să recunoaștem cu toții că partidul trece poate prin cel mai dificil moment și trebuie să lăsăm ambițiile și interesele personale deoparte, să nu ne întunece rațiunea. Din experiența noastră, am constatat că tensiunile interne ne fac rău tuturor și slăbesc și mai mult partidul. Pentru a evita aceste lucruri e nevoie de mai multă comunicare, toleranță, echilibru și înțelepciune. Totodată, situația actuală din PSD necesită o analiză profundă și luarea unor măsuri ferme pentru a repune PSD în prim planul politicii românești. Chiar și după aceste tensiuni, rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente complicate”, mai susține Cârciumaru.
PSD a obținut cel mai slab scor din istoria alegerilor prezidențiale, tot mai mulți social-democrați spunând că partidul are nevoie de un nou început, pentru a putea recâștiga încrederea electoratului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here