Cârciumaru i-a dat cu flit lui Ovidiu Popescu pentru proiectul “Paris”

129

IMG_7806Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, nu va merge la Paris luna viitoare, cum spera Ovidiu Popescu, directorul Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi”.

Echilibrat, edilul local a refuzat să plece în această iarnă la Paris, deşi Popescu a încercat să îl bage în faţă pe primar, sperând că astfel consilierii municipali vor aproba o cheltuială nejustificată de 300 de milioane de lei vechi, pentru o deplasare de doar o zi în capitala Franţei. Excursia lui Popescu nu are astfel sorţi de izbândă, directorul Centrului Brâncuşi fiind criticat pentru felul în care a pornit, adică cu stângul, în acest proiect delicat care se vroia de cultură.

 

Ovidiu Popescu a eşuat în încercarea de a promova un proiect care privea o aşa-zisă promovare a lui Constantin Brâncuşi peste hotare. A făcut-o deja din urmă cu trei săptămâni când s-a bâlbâit în momentul în care Gorjeanul îi solicita detalii în legătură cu plecarea angajaţilor instituţiei de cultură la Paris, chiar în luna martie a acestui an. Proiectul nu se vroia a fi unul public deoarece Popescu probabil şi-a dat seama că acesta ar putea stârni comentarii negative. O dă însă cu stângul în dreptul de mai multe ori în aceste trei săptămâni. Prima dată pune stăpânire pe o acţiune demarată de Fundaţia Brâncuşi din Peştişani, deşi Centrul de Cultură are aici calitatea doar de partener. Critică, de asemenea, întâlnirile de la Brâncuşienele de anii trecuţi, deşi el nu a putut realiza niciuna până acum, pe care le cataloghează drept plicticoase, cu mese întinse şi cam fără rost. Spune apoi că deplasarea la Paris, alături de o parte dintre subordonaţi, va costa 200 de milioane de lei vechi fiind vorba acolo de o lansare de carte şi un vernisaj al unei expoziţii de fotografie. Suma nu se explică, din start.

Vorba lungă, sărăcia lui Popescu

În faţa primelor critici, Popescu promite o conferinţă de presă cu explicaţii, care s-a transformat într-un bilanţ de 50 de minute. În final, Popescu anunţă că este obosit şi nu mai răspunde la întrebările despre Paris. Mai programează o altă conferinţă ieri, dar şi pe aceasta o Carciumaru suparatlungeşte vreo 40 de minute, spunând trei cuvinte despre Paris. Foloseşte, în stilul caracteristic, cuvinte pompoase, nume mari şi acţiuni care, cu siguranţă, nu au cum să se realizeze printr-o coordonare care şi la Târgu-Jiu lasă de dorit, ce să mai vorbim de Paris. Noile critici îl fac pe Popescu să vorbească, în sfârşit de proiectul ,,Paris”, despre care anunţă că îl va supune dezbaterii, nu publice cum a spus săptămâna trecută, ci a consilierilor municipali. Anunţă, iar, că va pleca alături de el şi de unul dintre angajaţii Centrului, la Paris, şi Florin Cârciumaru. Primarul refuză însă această deplasare cu tot programul pe care i l-a făcut Popescu. Cârciumaru nu este dispus să beneficieze de călătoria de o zi pentru care municipalitatea trebuie să achite, potrivit costurilor estimate de Popescu, 6500 de euro. Şi îi dăm dreptate. Chiar ne întrebăm dacă nu Popescu vrea în mod intenţionat să îl introducă pe Cârciumaru într-un scandal, asta dacă punem în balanţă afinităţile directorului Centrului Brâncuşi către PDL, şi munca electorală pe care a prestat-o pentru partidul portocaliu, realizând mii de brichete şi pixuri pentru campania lui Ionel Manţog şi a altor colegi de partid ai acestui politician.

Pixul roşu

Programul în sine, de asemenea, conţine greşeli de redactare, greşeli gramaticale pe care Popescu ar trebui să şi le asume, mai ales că s-a făcut de râs în faţa foştilor săi colegi de presă. Mai mult, ar trebui să îşi asume şi greşelile cum îşi asumă laurii, sfătuindu-l să renunţe la iniţiativa în cauză deoarece insistenţa este deja penibilă. Îl mai sfătuim ceva pe Ovidiu Popescu, adică să nu uite că este plătit din bani publici şi că oricine din acest oraş îl poate lua la rost pentru risipa pe care vrea să o facă, trebuinţele comunităţii fiind altele, destul de cunoscute de Florin Cârciumaru. Şi în final, îi atragem atenţia că s-a folosit deja prea mult de includerea Ansamblului Monumental de la Târgu-Jiu în Patrimoniul UNESCO, şi că în proiectul “Paris” nu a fost vorba deloc despre aşa ceva.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here