Cârciumaru i-a cerut bani lui Ponta pentru Târgu-Jiu

155

Vremuri bune s-ar putea să vină pentru Târgu Jiu dacă Victor Ponta va reuşi să-i aprobe lui Florin Cârciumaru măcar o parte din banii pe care edilul oraşului i-a cerut ieri la scenă deschisă, în public. Profitând de prezenţa prim-ministrului României în oraşul lui Brâncuşi, primarul municipiului nu a avut nicio reţinere în a-i solicita sprijin financiar pentru derularea unor proiecte vitale în dezvoltarea ulterioară a zonei.

Cârciumaru a fost prezent alături de Ponta la Colegiul Naţional Spiru Haret, la deschiderea anului şcolar, ocazie cu care, adresându-se celor câteva sute de părinţi şi elevi prezenţi la festivitate, a menţionat că acum a “pus mâna” pe premierul României şi are posibilitatea, în public, să-i ceară sprijin pentru dezvoltarea oraşului. “Vă rog să mă ajutaţi să primesc bani pentru reparaţiile de la Poarta Sărutului. Pentru pista de atletism ne-aţi dat şi vă mulţumim foarte mult. Să primim bani pentru reabilitarea blocurilor, să deschidem lucrările la centura de deschidere a oraşului. Dacă tot am pus mâna, daţi-mi voie, nu?!”, a menţionat Cârciumaru, Ponta zâmbind larg, declaraţia edilului stârnind rumoare în public, dar şi aplauze. Şeful PSD Gorj nu s-a oprit însă aici cu solicitările, Cârciumaru cerându-i lui Ponta să-l ajute cu fonduri pentru a moderniza Ansamblul Monumental Calea Eroilor de la Târgu-Jiu, ansamblu care include Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii, toate fiind realizate de Constantin Brâncuşi în memoria eroilor români căzuţi în primul război mondial.

Ajutor pentru deputat
“Dacă primul prim-ministru dat de judeţul Gorj, Gheorghe Tătărăscu, a rămas în istoria Gorjului şi a României ca un prim-ministru care a sprijinit ridicarea Ansamblului Brâncuşi de la Târgu-Jiu, domnule prim-ministru eu vă rog ca dvs, ca al doilea prim-ministru dat de Gorj, să rămâneţi în istoria acestui oraş ca un prim-ministru care susţineţi primarul în exerciţiu să promoveze un program de modernizare a Căii Eroilor de la Târgu-Jiu”, a spus Cârciumaru. Primarul i-a promis, în schimb, lui Ponta ajutorul necesar pentru a fi ales a treia oară deputat pe Colegiul şase Târgu-Jiu, colegiu în care PSD, în special, domină viaţa politică din anul 2000 de când Cârciumaru a fost reales constant de către alegători. “Acum dacă tot v-am cerut şi vă rog din suflet să mă ajutaţi, domnule prim-ministru, şi eu mă angajez ca alături de tot ce vedeţi aici, alături de gorjeni şi de târgujieni, să vă susţinem să mai câştigaţi un post de deputat la Târgu-Jiu pe colegiul şase. Vom face tot ce depinde de noi ca să ducem la îndeplinire tot ce am stabilit”, a afirmat Cârciumaru.

Drum modernizat
Victor Ponta a declarat ulterior că Guvernul susţine deja unele proiecte de dezvoltare a oraşului, el fiind însoţit în vizita de la Târgu- Jiu nu doar de Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ci şi de rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, originar din Târgu-Jiu, dar şi de oficiali al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, o porţiune din drumul european 79, Rovinari-Bumbeşti Jiu ce trebuia modernizată de mai mulţi ani fiind plină de gropi după ce o firmă din Ungaria, care câştigase lucrările, nu le-a mai executat. Ponta a precizat că şoseaua respectivă va fi modernizată pe porţiuni, respectiv Rovinari – Târgu-Jiu şi Târgu-Jiu – Bumbeşti Jiu, municipiul urmând să aibă aprobat şi un proiect pentru realizarea centurii de ocolire a oraşului. “Săptămâna asta se va face anunţul şi până în luna decembrie avem, practic, încheiată licitaţia pentru centura municipiului Târgu-Jiu. Tot traficul dinspre Petroşani, spre Vâlcea, spre Craiova, va ocoli municipiul Târgu-Jiu, un municipiu care este deja destul de aglomerat şi un municipiu în care avem, împreună cu domnul primar, proiectul reabilitării şi punerii în valoare a complexului Constantin Brâncuşi”, a spus Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here