Cârciumaru a semnat pentru autospeciala primită din Franţa

346

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a semnat ieri dimineaţă actul de primire a donaţiei din partea delegaţiei venite din oraşul Forbach, cu care oraşul lui Brâncuşi s-a înfrăţit în urmă cu aproape un an de zile.

Într-un cadru festiv, cei 15 membri ai delegaţiei franceze, alături de autorităţile târgujiene şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, au participat la semnarea ofertei de donaţie a unui autovehicul tip camion cu scară semi-automat pentru intervenţii. Actul de primire a donaţiei a fost semnat de edilul Florin Cârciumaru şi de primarul din Forbach, Laurent Kalinowski.
masina2Din delegaţia franceză au făcut parte 15 persoane, primarul şi trei viceprimari din Forbach, secretarul Primăriei, un şef de serviciu, un fost primar în persoana lui Charles Stirnweiss, precum şi preşedintele Asociaţiei Emmaus, directorul Teatrului din Forbach, dar şi preşedintele Asociaţiei Parrainage Jumelage. Totodată, membrii administraţiei locale au fost însoţiţi de cinci pompieri voluntari din Forbach şi localităţile din apropiere.
Autovehiculul donat ieri de delegaţia din Forbach este marca Mercedez Benz, cu nr. de înmatriculare AL-967-XQ. Maşina de intervenţie primită de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Târgu-Jiu, a fost folosită timp de 20 de ani de către echipa de pompieri voluntari din Forbach.

Mărul de Aur, mândrie pentru Târgu-Jiu
În cadrul întâlnirii de ieri dintre membrii oraşelor înfrăţite, primarul Târgu-Jiului a adus în atenţia delegaţiei din Forbach, faptul că în urmă cu câteva zile, oraşul lui Brâncuşi a primit trofeul Mărul de Aur în Turism: “În România, sunt cinci localităţi care au un asemenea trofeu. Acest trofeu se dă de către Asociaţia Internaţională a Jurnaliştilor din domeniul Turismului, cel de acum fiind cel de-al 53-lea trofeu dat la nivel mondial. Mândria noastră este cu atât mai mare pentru că, în acest an, trofeul Mărul de Aur, a fost atribuit oraşului Târgu-Jiu, oraşului lui Brâncuşi, la concurenţă cu Moscova. Consider că este şi mândria d-voastră de două ori; o dată că un oraş frate al d-voastră a primit acest trofeu, şi în al doilea rând pentru că Brâncuşi este şi al vostru. Prin acest trofeu s-a semnat un certificat de naştere al unui viitor oraş turistic. Noi avem datoria şi obligaţia ca de acum încolo, pas cu pas, oraşul Târgu-Jiu să devină un oraş turistic”.
masina3Drept replică, Laurent Kalinowski, primarul oraşului Forbach, a felicitat autorităţile târgujiene pentru trofeul primit şi spune că în continuare cele două oraşe înfrăţite vor avea planuri în comun. “Târgu-Jiul este oraş frumos, cu împrejurimi impresionante, cu o bogăţie istorică, şi cu Constantin Brâncuşi, care ne apropie. Este a patra întâlnire între cele două oraşe, şi vom mai avea multe planuri de viitor în comun. Franţa şi România au o istorie comună importantă, şi este bine să facem să continue această înfrăţire între Forbach şi Târgu-Jiu, două oraşe care au deja şi o istorie minieră. Am aflat că în apropiere de aici este o exploatare de suprafaţă, iar la noi este o exploatare de adâncime, deci încă un lucru în comun”, a menţionat primarul oraşului francez.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here