„Caravana de consultaţii medicale” a ajuns şi la Berleşti

839

Rotary Club Târgu-Jiu a continuat, sâmbătă, 22 octombrie 2016, proiectul intitulat „Caravana de consultații medicale”, prin care membrii clubului, de profesie medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, oferă consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. De această dată, Caravana a ajuns la Berleşti, unde au fost consultate peste o sută de persoane.

O echipă formată din medici gorjeni s-a deplasat la Berlești, unde a oferit consultaţii medicale gratuite. Medicii dr. Bogdan Niculescu, dr. Tatiana Neamţu, dr. Mariana Piroiu, dr. Mădalina Dobran și dr. Radu Băluță au consultat peste o sută de vârstnici din Berlești, fiecare pe specialitatea lui: Ortopedie, Cardiologie, Interne, Oftalmologie și Stomatologie.
Echipa de medici a fost sprijinită de dr. Mihai Cărăşel, medicul de familie din zona respectivă, precum și de asistentele Cîtu Gabriela și Popescu Cosmina, care nu au ezitat să se implice în acest proiect.

Sute de consultaţii, în comunităţile sărace
La Berleşti, s-au efectuat peste 100 de consultații primare, la nivel de Ambulator de specialitate, cu o adresabilitate mare pe toate specialitățile și cu depistarea unor boli cronice severe, netratate, motiv pentru care o parte din pacienți au fost îndreptați către o unitate spitalicească, pentru investigații suplimentare. Au fost oferite medicamente, gratuit, persoanelor care au dificultăți financiare mari. „Proiectul „Caravana de consultații medicale”, început în luna august, a fost unul de succes. Până în prezent, au fost consultate peste 300 de persoane din comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. Proiectul va continua în primăvara anului viitor”, a declarat dr. Bogdan Niculescu – coordonatorul acestui proiect. Clubul Rotary Târgu Jiu mulțumește medicilor, autorităților locale și sponsorilor ce s-au implicat în acest proiect. Prin acest proiect Clubul Rotary Târgu-Jiu transpune în fapt tema anului Rotarian 2016-2017, respectiv – Rotary în serviciul umanității”.
Rotary este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, reunind oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here