Caravana “Cif Curăţă România” ajunge sâmbătă la Severin! Fântâna Cinetică va fi curățată, iar zona din apropiere va fi înfrumusețată cu o piesă de mobilier urban

312

Echipa “Cif Curăță România” ajunge pe 2 iunie în județul vecin, Mehedinți, la Drobeta Turnu Severin, unde, urmare a acestei campanii aflate la a cincea ediție, i se va reda frumusețea și strălucirea unui loc important pentru comunitatea locală. Este vorba despre Fântâna Cinetică, situată pe Bulevardul Carol I, care va fi, sâmbătă, ținta campaniei “Cif Curăță România”. Locația va fi curățată de echipa Cif, cu ajutorul voluntarilor locali. Pentru al cincilea an consecutiv, Cif a pornit în misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții românilor, prin campania naţională „Cif Curăţă România”. Patru noi oraşe – Iași, Sinaia, Oradea şi Drobeta-Turnu Severin – au fost prinse în misiunea de curăţare şi înfrumuseţare de anul acesta, acțiunea fiind demarată deja din luna martie de către Cif. La misiunea de curățenie a locurilor dragi din aceste orașe au fost așteptați să participe și localnicii care doresc să se implice pentru a reda strălucirea unor locuri semnificative pentru comunităţile lor. Invitația s-a lansat și pentru locuitorii orașului Drobeta Turnu Severin, care pot participa sâmbătă, începând cu ora 11.00, la curățarea Fântânii Cinetice.

Locuri cu însemnătate pentru comunitățile locale
“Știm cât de important este mediul în care locuim şi cu toţii ne dorim să trăim în locuri cât mai frumoase, căci acestea ne oferă permanent o stare de bine. Tocmai de aceea, Cif își continuă misiunea, printr-un îndemn la implicare activă în acţiunile de curățare și înfrumusețare a spațiilor publice. Dacă anul trecut ne-am ocupat să curățăm obiective turistice din diferite orașe ale țării, anul acesta ne-am propus să readucem curăţenia acelor locuri funcţionale sau cu o însemnătate aparte pentru comunităţile locale, împreună cu toţi românii care îşi doresc să susţină misiunea Cif. Ne dorim ca românii să fie mereu mândri de locurile de care aparțin și îi încurajăm să călătorească în țară, tocmai pentru a vizita astfel de oraşe deosebite, precum cele pe care au ocazia să le descopere în campania noastră”, a declarat Andra Sima, Brand Building Category Manager – Household Cleaning, Unilever. Pentru a contribui şi mai mult la starea de bine a comunităţilor locale şi la înfrumuseţarea oraşelor, imediat ce curăţenia va fi gata, va fi amplasată o piesă de mobilier urban, cu un design special creat şi adaptat fiecărui spaţiu curăţat. “Oamenii își găsesc fericirea în diferite valori materiale și spirituale, fiecare într-o pondere personală. Suntem preocupați de îmbunătățirea calității vieții noastre prin sport, diete, activități de petrecere a timpului liber sau alte hobby-uri. Însă, una dintre cele mai vechi modalități prin care oamenii și-au menținut starea de bine este curățenia locurilor unde aceștia au trăit. Păstrarea edificiilor și a spațiilor publice cât mai îngrijite a fost una din metodele facile care a întreținut bunăstarea comunităților. Studii de profil realizate în Olanda, Marea Britanie sau China au confirmat acest lucru. Astfel, este demonstrat că bucuria resimțită de un individ este influențată, în mod semnificativ, și de nivelul de curățenie a locului unde acesta trăiește”, explică și Alexandru Zodieru, sociolog.

Lucian Mîndruță îi face atenţi pe severineni!
“Anul trecut am curățat o fântână, un tren, o casă de cultură, dar mai ales, am curățat praful de pe cheful de treabă al câtorva zeci de oameni. Oamenii care m-au ajutat la curățenia din 2017. Sunt mândru de voluntarii noștri și sper că acasă la ei au dus exemplul mai departe și altora. Anul acesta? Anul acesta ne întoarcem mai mulți și mai harnici. Avem mai multă Românie de scos la lumină, avem alte orașe, alte locuri și mai ales, sper să avem mai mulți oameni care ne urmează exemplul. Pentru că nu putem face curat peste tot, dar putem să-i facem atenți pe oamenii mulți care își doresc o țară mai curată. Hai cu noi să fim scânteia de la început!”, a spus Lucian Mîndruţă, Ambasador “Cif Curăţă România”, care va fi prezent, sâmbătă, la ora 11.00 la evenimentul din Severin.Organizatorii anunță că, în cadrul acţiunii de curăţenie, pe lângă Lucian Mîndruță, vor fi prezenți și se vor implica voluntari locali, câștigătorii campaniei, dar și Bianca Adam (Tequila), blogger care sâmbătă va reprezenta comunitatea locală.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here