Carantinat prins băut la volan: amenzi şi dosar penal!

592

Poliţiştii de la Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au depistat, azi-noapte, un bărbat de 35 de ani, din comuna Scoarța, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal Pișteștii din Deal, iar în urma testării cu aparatul etilotest  a rezultat o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu și cu suma de 500 de lei privind interdicțiile de deplasare, conform Legii 55/2020.

Un alt caz a fost şi la Motru,unde poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 74 de ani, din comuna Samarinești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 B Samarinești, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here