Caragea negociază contractele de credit ale subordonaţilor

402

viorel carageaMajoritatea poliţiştilor gorjeni au credite la bănci. Astfel că, în urma deciziei luată de noul Ministru de Interne potrivit căreia se vor rediscuta contractele cu unităţile bancare, Viorel Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj va avea mult de muncă în această perioadă. Acesta a început deja negocierea şi discuţiile cu unităţile bancare la care subalternii săi au credite.

Potrivit Ministrului de Interne, şefii inspectoratelor de poliţie judeţene sunt obligaţi ca, până vineri, să discute cu reprezentanţii unităţilor bancare la care poliţiştii au credite. În cadrul acestor discuţii şi negocieri trebuie să se ţină cont de faptul că salariile poliţiştilor au scăzut cu 25% astfel că nu mai fac faţă datoriilor şi ratelor bancare. „Astăzi (n.r. – ieri) a avut deja loc o întâlnire cu reprezentanţii filialelor bancare, organizaţiile sindicale şi organizaţia profesională. Discuţiile au avut în vedere reevaluarea sumei creditelor, reeşalonarea acestora sau chiar refinanţarea”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Reprezentanţii filialelor locale bancare s-au arătat deschişi la negocieri, discutând care sunt posibilităţile. Aceştia vor da un ipj gorj facuta de minerăspuns şefului IPJ Gorj până vineri astfel ca acesta, la rândul său, să poată raporta Ministerului în ce fel se poate rezolva situaţia în care se găsesc majoritatea poliţiştilor gorjeni.

„Corect e să se negocieze la toţi”

Restul organizaţiilor sindicale speră că dacă se va crea un precedent în câştigarea unor astfel de drepturi, se va putea face ceva şi pentru ei. Purtătorul de cuvânt al IPJ a refuzat, însă, să comenteze acest subiect. „Corect ar fi să se negocieze la toţi. Este meritul lor dacă au reuşit să obţină aşa ceva, dar salariile au scăzut la toată lumea, chiar şi în sectorul privat, nu numai la bugetari. Ar trebui să se generalizeze aceste negocieri”, a declarat Vasile Mija, preşedintele Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj. Angajaţii din alte domenii s-au declarat, la rândul lor, nemulţumiţi de faptul că se vor negocia creditele numai într-un anumit sector, acest lucru putând genera, în continuare, noi şi noi proteste.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here