„Caracatiţa” îi costă pe şoferii rovinăreni 50 de lei

196

Autorităţile locale din Rovinari au activat serviciul de blocare a roţilor vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe raza oraşului. Astfel rovinărenii care vor parca în locuri interzise, se vor trezi cu maşinile imobilizate de către angajaţii Direcţiei de Patrimoniu a Oraşului Rovinari. De asemenea cei care nu respectă regulamentul, stabilit în şedinţa ordinară de Consiliu Local, vor trebui să achite o amendă între 100 şi 1000 de lei, iar taxa de deblocare va fi 50 de lei.

De la intrarea în vigoare a unei noi hotărâri a Consiliului Local Rovinari, angajaţilor din cadrul Direcţia de Patrimoniu a municipiului le revine în atribuţii activitatea de blocare a roţilor autovehiculelor parcate în locuri interzise. Blocarea autovehiculelor se va efectua pentru: autovehiculele oprite, staţionate şi parcate în parcările de reşedinţă, care nu deţin contract de închiriere, precum şi în alte locuri, decât cele legal amenajate sau autorizate de către Primăria Rovinari.
Scopul activităţilor de blocare este acela de a acţiona în următoarele situaţii: parcări cu abonament ocupate abuziv; vehicule staţionate pe spaţii verzi; intersecţii, curbe, treceri pietoni, zone pietonale sau ocuparea parcărilor publice cu plată, fără a deţine tichet sau abonament valabil; afişarea defectuoasă a tichetului sau abonamentului, fără a se descifra elementele de valabilitate;nerespectarea marcajului rutier de parcare astfel încât se ocupă 2 locuri sau se parchează pe zonele haşurate (interzise) ori în dreptul acceselor în incinte de imobile.
Încasarea contravalorii prestaţiei de blocare a vehiculului poate fi făcută la sediul Primăriei Oraşului Rovinari, zilnic între orele 08.00 – 23.00. Plata se face doar în numerar în urma prezentării obligatorii a cărţii de identitate a vehiculului şi/sau a certificatului de înmatriculare, respectiv a documentului de identitate şi a permisului de conducere al utilizatorului la data şi ora săvârşirii contravenţiei.

Contravenţii pentru persoanele care parchează neregulamentar
Deblocarea se va face în maxim 60 de minute de către Direcţia Patrimoniu după ce proprietarul/utilizatorul vehiculului face dovada achitării contravalorii prestaţiei. Taxa percepută pentru blocarea roţilor se va majora cu 25%/zi dacă nu este plătită în 48 de ore. Aceasta se va încasa la sediul primăriei, pe baza proceselor-verbale de constatare de luni până duminică, între orele 8.00 – 23.00 şi este în sumă de 50 lei pentru toate categoriile de vehicule şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, la care se adaugă 20 lei pentru fiecare 12 ore de întârziere.

Licitaţia pentru atribuirea locurilor de parcare
„Recomandăm cetăţenilor care au încheiat contracte cu primăria privind închirierea locurilor de parcare, să poarte abonamentele de parcare în loc vizibil (parbrizul autoturismului) şi să respecte locul de parcare închiriat. Pe cei care nu au contracte îi rugăm să intre în legalitate pentru a mai putea folosi locurile parcărilor de reşedinţă din oraş”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Primăriei Rovinari.
La 1 septembrie Primăria Rovinari va organiza următoarele licitaţii pentru atribuirea locurilor de parcare neocupate. Preţul unui loc de parcare acoperit este de 252 lei/an, iar pentru un loc de parcare neacoperit este de 126 lei/an.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here