Capul rețelei de trafic de droguri, destructurată de DIICOT Gorj, fiu de procuror

24298

Procurorii DIICOT Gorj au reţinut, săptămâna trecută, şapte tineri din Gorj, Dolj și Argeș, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cinci tineri sunt din Târgu-Jiu, majoritatea locuind în același cartier din zona Plopilor. Capul rețelei, spun apropiați ai tinerilor prinși, ar fi un tânăr din Craiova, fiul unui procuror cunoscut, un altul fiind din Pitești, cei doi reușind să-și facă o rețea de trafic de droguri în Târgu-Jiu, cu ajutorul tinerilor care proveneau din familii modeste din județul Gorj.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de DIICOT, de la începutul anului 2020, unul dintre inculpaţi a iniţiat şi a constituit, în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Membrii grupării efectuau deplasări la intervale regulate de timp în Craiova, de unde achiziţionau diverse cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acestea erau transportate în municipiul Târgu-Jiu, porţionate, ambalate şi vândute în schimbul sumei de 50 de lei/pacheţel, la diverşi consumatori de pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Târgu- Jiu, cu preponderenţă adolescenţi.

Două grupări
Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în 2020, la nivelul municipiului Târgu-Jiu s-a mai constituit un alt grup infracţional organizat iniţiat de unul dintre inculpaţi, împreună cu alte trei persoane. Membrii acestuia se aprovizionau cu substanţe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la alt inculpat, care, pentru a evita deconspirarea activităţii infracţionale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, oraşul Bechet şi municipiul Piteşti.
Produsele erau porţionate, ambalate şi apoi vândute în special către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu-Jiu şi a judeţului Gorj, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei/doza în funcţie de cantitatea dorită. Între cele două grupuri infracţionale organizate existau interacţiuni şi elemente comune în ceea ce priveşte achiziţionarea şi distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive. ,,La data de 17 iulie, procurorii din cadrul DIICOT Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Gorj, Dolj şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat şi bunuri folosite la ambalarea drogurilor”, precizează DIICOT.

30 de zile în arestul IPJ Gorj, zonă afectată de coronavirus
Inculpaţii Mihalache Alin Cristian, Cercel Robert Nicușor, Epure Ionuț Robert, Cocor Viorel Robert, Făget Emilian Gabriel, Cojocaru Alexandru Emilian și Mitrache Marian Mihai au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile, lucru acceptat de instanță pe 18 iulie.
A.STOICA

Tânărul care aproviziona cu produse care au efecte psihoactive gruparea din Târgu-Jiu a contestat măsura de arestare preventivă
Unul dintre cei șapte tineri arestați preventiv, sâmbătă, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Gorj, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, a contestat măsura dispusă la Tribunalul Gorj. Tânărul din Craiova este acuzat că aproviziona o grupare din Târgu-Jiu cu diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
,,Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.E.A., pe o durată de 30 zile, începând ca data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, este decizia contestată. Verdictul va fi stabilit la Curtea de Apel Craiova.Cei șapte bărbați au fost reținuți în urma celor 12 percheziții făcute, vineri, în Gorj, Dolj și Argeș. ,,În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a inițiat și a constituit, în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În concret, inculpatul M.A.C. coordona activitatea grupului infracțional organizat, ai căror membri efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la inculpatul C.A.E..După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu-Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 de lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu-Jiu, cu preponderență adolescenți. În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu-Jiu”, se precizează într-un comunicat al DIICOT Gorj
Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu-Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte trei persoane.,,Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești. Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate, ambalate și apoi vândute cu preponderență către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu-Jiu și a județului Gorj, la prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei/doza în funcție de cantitatea dorită.Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se mai precizează în comunicatul de presă. În urma perchezițiilor au fost ridicate diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 de telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat și bunuri folosite la ambalarea drogurilor.
L.F.

2 COMENTARII

  1. Asa ma bravo bajetii de la IPJ.
    O adunatura de infractori ajunsi in posturi inalte de condecere spagari si toate calitatile. Arestati copii care incearca si ei sa faca un ban sa se descurce si etc…
    Iar interlopii mari si infractorii ca si voi care fraudeaza statul sunteti cu ei la masa la Verra sau Anna. Jalnic jalnic jalnic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here