Căpşunarii pleacă în Spania! – Rata şomajului în Gorj, într-o uşoară creştere

177

Peste 100 de gorjeni au fost interesaţi de un loc de muncă în agricultură, mai precis în Spania la cules de căpşuni, ei participând, vineri, la selecţia care s-a desfăşurat la Craiova. Din ultimele informaţii ale AJOFM Gorj, majoritatea celor care s-au prezentat au obţinut un contract de muncă, veste îmbucurătoare deoarece rata şomajului în Gorj este într-o uşoară creştere.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, peste 100 de gorjeni au optat pentru a participa la selecţia, pentru ocuparea locurilor de muncă disponibile, în Spania. Din judeţul Gorj 112 persoane au solicitat participarea la selecţia pentru obţinerea unui loc de muncă în agricultură, în Spania iar majoritatea au fost selecţionaţi. Prioritatea au avut persoanele care au mai lucrat în Spania sau care aveau acea carte verde sau o altă condiţie a fost aceea să nu depăşească vârsta de 40 de ani. De asemenea, alte aproximativ 200 de locuri de muncă sunt puse la bătaie de către alte ţări precum Slovacia, Danemarca, Norvegia.

Şomajul, în creştere la Gorj, 7,78 %
Anul 2013 aduce o creştere a şomajului în Gorj. În această perioadă se înregistrează 16.224 de gorjeni care primesc indemnizaţie de şomaj, un număr mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here