Capitala folkului se mută la Târgu-Jiu

752

Timp de două zile, în august, capitala folkului se va muta la Târgu-Jiu, unde se va desfășura cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. În perioada 7-8 august, la Târgu-Jiu sunt așteptați tineri talentați, dar și nume mari ale folkului românesc.

Festivalul-concurs ”Poarta Sărutului” este un eveniment cu tradiție, competitiv, organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în colaborare cu posturi de radio și televiziuni naționale și locale.
Acest eveniment are ca scop descoperirea și promovarea a noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk. Potrivit organizatorilor, programul festivalului se anunță a fi unul de excepție și anul acesta. „Sâmbătă, 07 august, ora 19.00, va avea loc tradiționalul concurs de muzică, iar după concurs vor încânta și încălzi publicul: Ana Maria Filip (câştigătoarea ediţiei trecute), Maria Gheorghiu, Dan Vană și Mircea Rusu. Duminică, 08 august, ora 19.00, continuă competiția muzicală dintre tinerii interpreți. După concurs, vom intra în atmosfera de poveste creată de vocile calde ale interpreților: Dana Florian, Adrian Beznă, Emeric Imre și Mircea Vintilă. Juriul are în componența sa personalități ale muzicii de gen: Dan Vană – preşedintele juriului, Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Maria Gheorghiu – cantautor și redactor Radio România, Loreta Popa – specialist Muzeul Literaturii Române. Tot cu ocazia festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte. Tradiționalul eveniment o va avea ca amfitrioană pe cunoscuta artistă folk Maria Gheorghiu”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși”. Festivalul se va desfășura pe scena Teatrului de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu-Jiu, prețul unui bilet este de 15 lei, iar prețul unui abonament pentru cele două zile este de 25 lei. Pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here