Capii Spitalului Judeţean părăsesc funcţiile – Valentin Popa, propus manager interimar

178

deschidere bunaManagerii Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu şi-au prezentat, ieri, demisiile din funcţii, înainte cu o oră de a fi destituiţi. Consiliul de Administraţie al Spitalului se întrunise pentru a-i destitui din funcţiile publice pe aceştia, ca urmare a neregulilor grave constatate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj.

Ancheta a fost făcută, după ce o tânără de 17 ani a murit în secţia ORL imediat ce i s-a administrat un antibiotic. Tatăl minorei nu cere moarte pentru moarte, dar spune că demiterea din funcţia de manager nu rezolvă problema, medicii, de fapt, nu ar trebui să mai profeseze. În locul managerului Neaţă a fost propus Valentin Popa, care a refuzat însă.

Şi-au dat demisiile, de frica destituirilor!

Neregulile au ieşit la iveală după ce Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă în cazul morţii CA Spitalul Judetean 004tinerei de 17 ani, adusă să se opereze de scoaterea amigdalelor şi care a decedat în 10 august, cu trei ore înaintea intervenţiei chirugicale. Comisia a constatat, pe de o parte culpa medicală, dar şi faptul că în spital exista aparatură uzată sau că cea pe care o deţineau medicii nu o foloseau. Managerilor Spitalului li s-a cerut demisia, însă, aceştia au refuzat, motiv pentru care Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul, a întrunit Consiliul de Administraţie pentru a-i demite pe directori. Cu doar o oră înaintea şedinţei, managerul spitalului, Gheorghe Neaţă şi directorul medical, Constantin Pălivan şi-au prezentat demisiile. Dacă doctorul Pălivan şi-a prezentat demisia de onoare, făcând parte din echipa managerială şi considerând că şi el trebuie să-şi asume răspunderea, Gheorghe Neaţă s-a agăţat de scaun cu orice preţ.

Neaţă a încercat să negocieze

“Dacă domnul doctor Neaţă îşi prezintă demisia, atunci mi se pare normal să-mi dau şi eu demisia. Facem parte dintr-o echipă şi răspunderea trebuie să ne aparţină. Voi decide în funcţie CA Spitalul Judetean 017de ce stabileşte domnul Neaţă”, a declarat înainte de a-şi prezenta demisia, Constantin Pălivan, director medical al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu. În schimb, atitudinea lui Neaţă a lăsat de dorit până în ceasul al 12-lea. Întrebat cu o oră înainte de şedinta CA-ului dacă îşi va da demisia, Neaţă a declarat că nu are de gând să facă acest lucru: “De ce să-mi dau demisia?”, a întrebat Neaţă. Pe de altă parte, managerul pus în fruntea Spitalului de către PD-L şi susţinut, apoi, de PSD, a încercat să negocieze cu Ion Călinoiu. Acesta a cerut încetarea raporturilor de muncă la înţelegerea părţilor, solicitând şi perioadă de interimar de 30 de zile ca preaviz. Ion Călinoiu n-a fost, însă, de acord cu interimatul, solicitându-i lui Neaţă să plece fără a mai fi vreo zi director.

Alte revocări şi fără Neaţă!

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a mai decis şi revocarea din funcţie a directorului economic, Steluţa Udriştoiu. Până la numirea unui nou manager, interimatul la spital i s-a propus preşedintelui CA-ului, Valentin Popa. Sindicalistul a refuzat, însă. “Deci, Gheorghe Neaţă nu mai este, iar dacă domnul Vali Popa a refuzat, voi găsi o altă soluţie. Domnul Neaţă nu mai poate fi nici interimar”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Între timp, procurorii anchetază şi culpa medicală a medicilor în privinţa morţii tinerei, iar ieri, când demisiile curgeau pe bandă de la Spitalul Judeţean Gorj, tatăl tinerei decedate, Radu Tulic era chemat la poliţie pentru a da explicaţii pentru ceea ce i s-a întâmplat fetei.

Tatăl Ralucăi: „Demisiile nu rezolvă nimic!

“Demisiile domnilor manageri nu rezolvă nimic, aceşti domni nu mai sunt manageri, dar profesează ca medici în continuare. La fel şi asistenta care i-a făcut fiicei mele antibioticul. Copy of CA Spitalul Judetean 014Aceste demisii îmi aduc mie fetiţa înapoi? Aceste măsuri trebuiau luate înainte de a i se întâmpla fetiţei mele nenorocirea. Acest spital judeţean este pe ultimul loc din ţară la prestări medicale. Poate după cazul ăsta se va întâmpla ceva. Sper într-o anchetă serioasă. Le transmit medicilor să-şi asume responsabilitatea, să nu-şi mai facă treaba în dorul lelii, iar oamenilor le transmit să se trateze în altă parte”, a declarat Radu Tulic, tatăl tinerei decedate.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here