Capabili de o nouă surpriză?

346

Energia, după ce a început anul 2015 cu un rezultat fantastic în Cupa României, speră să demareze în forţă şi în campionat cu toate că va avea în faţă echipa cu cele mai puţine înfrângeri din campionat.

Excluzând ultima partidă din 2014, acel eşec de la Vaslui, Energia a avut o serie destul de bună la finele anului trecut şi a continuat-o cu un rezultat surprinzător pentru mulţi în prima partidă din acest an, acel 32-27 din prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei României contra celor de la CSM Bucureşti. Acum a venit rândul campionatului să-şi reia parcursul, iar Energia întâlneşte astăzi, începând cu ora 18:00, pe HC Odorhei, o echipă extrem de puternică: “Întâlnim o echipă care are în componenţă jucători valoroşi, echipă care şi-a anunţat intenţia de a câştiga campionatul anul acesta şi din aceste motive se anunţă un meci destul de greu pentru noi. Ţinând însă cont de evoluţia pe care am avut-o în meciul cu CSM, ţinând cont că jucăm acasă, ţinând cont şi că am reuşit şi un transfer, sper ca datele problemei să fie total schimbate în comparaţie cu meciul din tur, în care efectiv ne-au bătut foarte rău. Eu sper să fim la fel de motivaţi, la fel de agresivi în apărare şi să facem un meci bun, ca la finalul jocului să ieşim la fel de bucuroşi cum am ieşit de la meciul cu CSM”, a declarat Liviu Andrieş, antrenorul Energiei.
Chiar dacă Energia trebuie să se concentreze în special la meciurile cu echipele ce vor termina sezonul regulat în partea a doua a clasamentului pentru a putea păstra cât mai multe puncte cu care să înceapă lupta din play-out, antrenorul Liviu Andrieş spune că vrea să înceapă cu un rezultat bun partidele de campionat din acest an:
“Orice meci are importanţa lui, pentru clasament. Într-adevăr, la ora actuală, nu are o importanţă foarte mare, dar sunt puncte pe care ni le dorim să le acumulăm, sunt puncte care contează până la urmă în ierarhia finală şi sperăm noi că prin victorie şi acumularea acestor puncte să urcăm în clasament, pentru că nu ne este onorant din punct de vedere sportiv locul din clasament. Ne dorim să urcăm şi să nu mai fim pe această poziţie destul de ingrată pentru noi”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.
Din păcate, Energia are parte de noi probleme de lot, în afara vechilor probleme ale lui Mota, Giotoiu şi Dinescu, acum Andrieş mai are o indisponibilitate: “Apolzan s-a accidentat, are o entorsă, se pare că la acest joc nu-l vom folosi. În rest, revine Enache, pleacă unul, revine unul. Sperăm ca aceste probleme să înceteze”, a completat Andrieş, care însă are şi motive de bucurie, de la acest meci va intra în jocul echipei sale şi noua achiziţie a Energiei, interul dreapta Vlad Stoica, recent adus de la CSM Bucureşti: “L-am adus, să fie o soluţie, ţinând cont că în ultima perioadă am avut foarte mulţi accidentaţi. Şi înainte, când îi aveam pe Giotoiu şi pe Dinescu, ni-l doream, discuţiile sunt de foarte mult timp pentru el, este un jucător pe care ni l-am dorit, este un jucător care are foarte mulţi ani jucaţi în Liga Naţională, chiar dacă în ultimul an a avut evoluţii mai puţine. Este un jucător care sper să aducă un plus echipei şi pe care noi contăm. Să nu credeţi că dacă a venit el poate să fie salvatorul “de la Patria”, cum se spune, dar este un jucător de calitate şi sunt convins că va aduce un plus echipei”, a mai declarat Andrieş. Noul jucător al gorjenilor spune că aşteaptă ca noii săi colegi să aibă o evoluţie asemănătoare cu cea din meciul cu CSM Bucureşti, iar el să poată să aducă acel plus aşteptat de toată lumea: “Este primul meci, am ceva emoţii, dar emoţii pozitive, constructive, pentru că îmi doresc să evoluez cât mai bine, ca şi domnul antrenor şi colegii să prindă încredere în mine, să mă pot acomoda cât mai repede şi cât mai bine. Este foarte greu să batem Odorheiul, dar eu cred orice meci se joacă pe teren, fiecare echipă îşi joacă şansa, mai ales noi acum că suntem în foame de puncte, eu cred că orice punct ne va ajuta în atingerea obiectivului”, a ţinut să declare Vlad Stoica.
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here