Cântec şi dans de Ziua Europei

679

Târgujienii au răspuns vineri invitaţiei Centrului Europe Direct (CED) Gorj de a sărbători împreună Ziua Europei. Timp de două ore, centrul municipiului Târgu-Jiu a răsunat de cântece şi dansuri interpretate de preşcolari şi de elevi, spre încântarea sutelor de spectatori care au asistat la frumosul spectacol oferit de aceştia.

Picture 022„Suntem europeni, membri ai Uniunii Europene. Haideţi să ne bucurăm cu toţii de Ziua noastră!” – aceasta este invitaţia pe care reprezentanţii Centrului Europe Direct Gorj, a cărui structură-gazdă este Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, au adresat-o tuturor târgujienilor. Acestei invitaţii i-au răspuns vineri sute de persoane, care s-au adunat în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu pentru a sărbători, prin muzică şi dans, Ziua Europei.

Picture 238„Astăzi, 9 mai 2014, sărbătorim împreună cu restul ţărilor membre ale Uniunii Europene, Ziua Europei.

Picture 524Data marchează momentul declaraţiei lui Robert Schuman de la 9 mai 1950 prin care se puneau bazele Comunităţii Cărbunelui şi Oţelului, prima instituţie suprastatală europeană. Uniunea Europeană este rezultatul solidarităţii şi cooperării celor 28 de state membre care doresc să dezvolte modelul creat cu mari eforturi timp de decenii, promovând în acelaşi timp pacea, prosperitatea, libertatea şi democraţia.

Picture 266România sărbătoreşte Ziua Europei, ca stat membru al Uniunii Europene, din 2007.

Picture 396Are motive temeinice pentru că s-a străduit să preia modelul european şi să îl integreze în societatea noastră. (…) Stă în puterea noastră să ne bucurăm că suntem parte a unui model exemplar pe plan mondial – UE”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Timp de două ore, mai mulţi preşcolari şi elevi din Târgu-Jiu au urcat rând pe rând pe scenă, oferind un frumos spectacol ce a adus zâmbete pe chipurile spectatorilor. Startul spectacolului a fost dat de preşcolarii de la Grădiniţa cu Picture 063Program Prelungit „Mihai Eminescu”, care au interpretat câteva cântecele. A urmat un moment coregrafic susţinut de Atelierul de dans Măiastra, spectatorii având ocazia de a vedea câţiva copii talentaţi interpretând dansuri inspirate după aforismele lui Brâncuşi.

Picture 196Locul tinerelor balerine pe scenă a fost luat apoi de patru elevi de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Miruna Niculescu, Alexandra Turbatu, Cătălin Turbatu şi Elvira Bolovan, care au interpretat melodii în limba română şi italiană.

Picture 167Pe scenă au mai urcat Florela Gheorghinoiu, Ionuţ Grecu şi Radu Filip Cârciumaru. Spectacolul a fost presărat şi cu momente de dans oferite de membrii trupei de dans a Picture 383Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, Galactic Crew.

Picture 291În încheierea spectacolului dedicat Zilei Europei, pe scenă au urcat membrii trupei Black Beards, care au susţinut un mini-concert.
Roxana Lupu
Picture 216

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here