Cântec de lebădă pentru Pandurii? Turris s-a impus la Târgu-Jiu

989

Pandurii Târgu-Jiu nu a reuşit să evite o nouă înfrângere la ultimul meci jucat, în 2019, pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. Mai mult, echipa lui Călin Cojocaru a rămas fără gol marcat de şase partide, după ce a pierdut încleştarea cu Turris, scor 0-1. Peste 300 de spectatori au ţinut să vadă echipa fanion a Gorjului sâmbătă, pe o vreme friguroasă. Gradele puţine din termometre nu au împiedicat însă inimoasa galerie Regiment Târgu-Jiu să facă din nou spectacol.Tinerii suporteri au cântat tot meciul şi au afişat un banner care face referire la situaţia dramatică a clubului: ,,Şi de ar fi ultimul meci / Alb-albastru-s pe veci”În teren, Pandurii nu a arătat, nici de această dată, mare lucru. Gorjenii au fost lipsiţi de inspiraţie pe faza ofensivă, un şut de la distanţă a lui Vasilescu fiind singura ocazie notabilă a gazdelor. În schimb, vizitatorii au avut două oportunităţi mari de a înscrie, dar Turkovic a trimis în bara laterală (`20), iar apoi s-a ,,lovit” de reflexul senzaţional al lui Cotolan (`42).Unicul gol al partidei a venit în minutul 61, când Cristian Ciobanu a fructificat un contraatac purtat de Florin Radu. Oiţă a avut şansa egalării pe final de meci, dar, din trei metri, a reluat în portarul advers. Vasilescu a văzut ,,roşu direct” în ultimele secunde ale jocului pentru un fault din postură de ultim apărător. Pandurii a rămas cu 8 puncte în clasament, e cu un pas în Liga 3, iar falimentul poate deveni o certitudine în câteva săptămâni. Sunt vremuri grele…

Cojocaru: ,,Puteam să scoatem cel puţin un punct”
Antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a declarat că echipa noastră a făcut faţă unei formaţii superioare, dar lipsa opţiunilor din ofensivă i-a costat pe gorjeni.,,Am întâlnit un adversar dificil, care trage la primele locuri, dar consider că am jucat de la egal la egal cu ei. Şi-au creat mai multe ocazii ca noi, era normal. Pe final, am picat, nu am mai avut prospeţimea necesară, am gestionat fazele greşit, iar pe neatenţia noastră ne-au surprins pe un contraatac şi ne-au marcat gol. Puteam să scoatem cel puţin un punct, din păcate nu am reuşit, iar pe final am ratat o ocazie imensă.Ăsta este fotbalul. Ofensiv, nu am avut pe cine să bag, din păcate, nu am avut jucători de profil. Am fost nevoit să-l bag pe Robert Bratu vârf, ca să ducem mingea acolo sus, să ne batem, şi după ce a intrat ne-am creat două-trei ocazii, dar nu am reuşit să o băgăm în poartă”, a precizat tehnicianul gorjenilor.
Cojocaru a vorbit şi despre situaţia în care se află clubul. Pandurii a făcut apel la decizia Tribunalului Gorj şi a cerut suspendarea executării ,,Băieţii trag de ei, vrem să fim puternici, să muncim.Nu suntem în faliment, dacă eram în faliment nu mai jucam astăzi. Mai este o cale de atac. Este păcat ca un brand ca Pandurii să dispară, mai ales că are de primit o sumă care ar scoate-o şi din insolvenţă, şi ar fi pe zero.Din punct de vedere sportiv, încercăm să facem tot ce putem, iar din iarnă, cu siguranţă, o să facem mai mult”, a mai spus antrenorul.

Baciu: Sper să se găsească soluţii pentru Pandurii
Tehnicianul oaspeţilor, Marius Baciu, a declarat că Turris a fost îndreptăţită să câştige meciul. Fostul căpitan al Stelei a mai spus că Pandurii trebuie să supravieţuiască, pentru că la Târgu-Jiu sunt condiţii ideale pentru performanţă.,,Veneam după o înfrângere greu de digerat şi a fost foarte greu să ne adunăm. Am controlat jocul în marea lui majoritate. În prima repriză am avut patru-cinci ocazii foarte mari, dar nu am reuşit să marcăm.
Până la urmă este importantă victoria. Pandurii are o echipă tânără ambiţioasă, ştiam acest lucru şi în ultimele minute, pe final, chiar am avut unele emoţii. E păcat la ce condiţii sunt aici să nu fie o echipă în prima divizie. Este un paradox, când era echipă nu aveaţi un stadion corespunzător, acum echipa se chinuie destul de mult. Sper să se găsească soluţii să rămână la nivel de Divizia B. Totul depinde de conducere şi de ce se va întâmpla în iarnă”, a afirmat Baciu.

PANDURII TÂRGU-JIU – TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE 0-1 (0-0)
Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenţi: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reşiţa);
Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) şi Viorel Lolea (Reşiţa).
Pandurii: Mih. Cotolan – Oiţă (cpt.), D. Ciobanu, P. Chiş, Vasilescu, Trancă (`83, Lu Yuefeng), Rasoveanu (`74, Nichifor), P. Popescu, Peia, Takahashi, D. Unguru (`86, Rob. Bratu). Rezerve: Al. Opriţa -R. Cristea, Nic. Cotolan, Cuţitoiu. Antrenor: Călin Cojocaru.
Turris-Oltul: Aur. Păun – Călinţaru, Cr. Ciobanu (`90+2, Gherghiceanu), Turkovic (`55, Fl. Radu), Rob. Neacşu, Acolatse, Sil. Pană (cpt.), Sălcianu, Haită (`49, Paţurcă), Ispas, Ad. Voicu. Rezerve: Duţu – Tescan, Moisie, Bg. Matei. Antrenor: Marius Baciu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here