Canicula face victime şi în rândul societăţilor comerciale

740

strandPe parcursul lunii iulie, în cadrul unor acţiuni tematice de control, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Gorj a desfăşurat o serie de verificări privind respectarea prevederilor legale la comercializarea preparatelor din carne. Astfel, au fost verificaţi 16 operatori economici din Târgu-Jiu, Motru şi Tismana, fiind depistate abateri la circa 160 kg produse, din cantitatea totală de 450 kg. Pentru deficienţele constatate au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă 13 operatori economici, valoarea totală a amenzilor ridicân-du-se la 39.000 lei, iar ceilalţi 3 agenţi economici au scăpat doar cu avertisment.

Potrivit Mihaelei Răducan, directoarea OJPC Gorj, deficienţele constatate s-au referit la comercializa-rea produselor cu termen de valabilitate depăşit, existenţa preparatelor din carne produse de firme din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara sau Reşiţa, ale căror etichete nu puteau fi citite cu ochiul liber din cauza caracterelor foarte mici cu care erau scrise, dar şi existenţa etichetelor tipărite incorect prin menţionarea temperaturii de depozitare a produselor de +18 grade Celsius în loc de -18 grade Celsius.

Nici unităţile de îmbăiere publice nu au scăpat de controlul inspectorilor OPC, fiind verificate 20 astfel de societăţi. Toate unităţile au fost sanc-ţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 60.000 lei pentru abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.
Atenţie la produsele cumpărate din incinta ştrandurilor şi piscinelor
Directoarea OJPC Gorj mai atrage atenţia persoanelor care frecventează piscinele, ştrandurile şi bazinele de înot să acorde atenţie maximă modului de afişare a produselor, dar şi a tarifelor pentru serviciile de care doresc să beneficieze. De asemenea, aceştia nu trebuie să uite că fiecare unitate comercială de acest tip trebuie să dispună de un registru de evidenţă a calităţii apei pentru îmbăiere privind clo-rul rezidual liber, existenţa avertizoare-lor de adâncime, vizibile clar, poziţionate în punctele de maximă adâncime ale fiecărei zone, precum şi existenţa anexelor la bazinele de înot şi piscine, cu respectarea condiţiilor de dotare a materialelor necesare igienei personale şi a stării de curăţenie. Pentru sesizări privind nereguli ale produselor expuse vânzării, reprezentanţii OJPC Gorj pot fi contactaţi la numărul 0253/212521 sau direct la sediul instituţiei, din incinta Prefecturii Gorj.
Irina PICIORUŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here