Candidatul PNL la Primăria Ionești, în așteptarea sentinței. E inculpat în două dosare penale

1886

Marian Tătaru, cel care a cârmuit din fotoliul de edil localitatea Ionești în perioada 2008-2020, visează să ajungă din nou la butoanele primăriei pe care a prejudiciat-o cu peste 9 miliarde de lei vechi.

Deși îi bate la ușă o condamnare la închisoare fiind judecat de către magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu pentru abuz în serviciu, liberalul Marian Tătaru mai speră la o tură de 4 ani la Primăria Ionești.
Primul proces în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu se apropie de final. Pe 13 iunie ar putea fi un ultim termen de judecată, iar conform unor surse, magistrații ar rămâne apoi în pronunțarea sentinței. Tot la termenul din 13 iunie de la Judecătoria Târgu Jiu, s-a dispus aducerea cu mandat a lui Ion Păuna, consilier local PNL. „Amână cauza şi acordă termen la 13.06.2024, ora 16:00, sala 4. Citează cu mandat de aducere martorul Păuna Ion”, au stabilit judecătorii la termenul din 30 mai a.c.
În urmă cu câțiva ani, Curtea de Conturi a descoperit faptul că liberalul Marian Tătaru a prejudiciat Primăria Ionești cu peste 9 miliarde de lei vechi, pe timpul cât a fost primar.
Fostul primar al comunei Ionești a fost trimis în judecată, în luna ianuarie a anului 2022, în baza rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, acuzația fiind aceea că şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unui contract de lucrări din 08.06.2012, în valoare de 1.071.406 de lei, având ca obiect „Modernizare drumuri săteşti DS27, DS28 şi DS29”, în condiţiile în care, erau prevăzute în bugetul local fonduri în valoare de numai 630.000 lei pentru realizarea acestora. Așa că, neavând fondurile necesare, la momentul când constructorul a emis două facturi, prima, în noiembrie 2012, în valoare de 469.108 de lei şi a doua, în aprilie 2015, în valoare de 600.593 de lei, nu le-a predat pentru a fi înregistrate în evidenţele contabile la zi, ale instituție publice, deţinându-le asupra sa, fără drept. Marian Tătaru le-a înregistrat abia câțiva ani mai târziu, pe cea din noiembrie 2021, în martie 2015 și pe cea din aprilie 2015, în luna iulie a anului următor. Acest fapt „a determinat imposibilitatea plăţii la termen a celor două facturi fiscale, precum şi acumularea de penalităţi de întârziere, cheltuieli de judecată și cheltuieli de executare, în sumă de 919.409,40 lei cu care a fost prejudiciată unitatea administrativ teritorială, fiind încălcate şi prevederile art.5 alin.l din OUG nr.l19/1999, întrucât inculpatul nu a asigurat legalitatea şi eficienţa utilizării resurselor materiale ale instituției publice”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here