Candidatul Cristian Preda, nedorit electoral la Frânceşti

438

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Preda, aflat ieri în campanie electorală în judeţul Gorj a fost rugat să părăsească locul de desfăşurare a unei acţiuni culturale în aer liber, după ce a avut o discuţie în contradictoriu cu un localnic. Organizatorii manifestării culturale l-au rugat pe Preda, candidatul PMP la europarlamentare, şi pe cei din staff-ul său de campanie, să nu politizeze acţiunea din localitatea Frânceşti, comuna Peştişani. Preda s-a supus solicitării părăsind locul în care cânta muzică populară şi se organizase şi o paradă a portului gorjenesc.

Candidatul Cristian Preda a realizat un tur electoral ieri în judeţul Gorj. Pe agenda electorală a vicelui PMP a fost trecută şi comuna lui Constantin Brâncuşi, Peştişani, loc în care se desfăşura ieri după-amiaza o ediţie a Festivalului Cântecului şi Jocului Popular. Aici, a avut o discuţie însă în contradictoriu cu un localnic care i-a spus în faţă că el nu o să voteze PMP. Schimbul de replici dintre acest cetăţean şi Preda a determinat organizatorii să le ceară ambilor să nu politizeze acţiunea culturală în desfăşurare. Cele petrecute la Frânceşti sunt confirmate de preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, care susţine, franc, că în mai multe zone din Gorj, Preda a fost primit cu opinii diferite. “Omul de la Frânceşti i-a spus la Preda că el nu votează PMP, au mai fost şi alte replici de genul prin locurile în care ne-am deplsat azi, şi la Târgu-Jiu”, a declarat Daviţoiu.

“Nu am vrut politizare”!
Victor Tivig, organizator al acţiunii culturale de la Frânceşti, susţine că incidentul a fost aplanat după ce le-a spus celor implicaţi să nu politizeze manifestarea. “I-am explicat domnului Preda că desfăşurăm o manifestare în care activitatea politică nu are sens”, a spus Tivig, menţionând că Preda s-a supus solicitării şi la scurt timp a plecat din Frânceşti. “Mi s-a părut că localnicii au avut o repulsie faţă de acţiunea de campanie, şi atunci am intervenit”, a subliniat Tivig.
Acest lucru îl recunoaşte şi Nicu Daviţoiu, şeful PMP Gorj. “A venit cineva de acolo, din Peştişani, la costum, şi l-a rugat pe Preda, dar şi pe cetăţeanul cu care avea un schimb de replici să nu politizeze. Preda a aplanat incidentul. Oricum acolo am stat un sfert de oră şi am plecat”, a declarat şeful PMP Gorj.
Reprezentanţii PMP Gorj anunţă că în scurt timp, în campanie, va fi prezentă în fieful lui Victor Ponta şi Elena Udrea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here