Candidaţi la parlamentare, cu cortul, păcălind lumea!

227

Încă n-a început campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie şi avem de-a face cu tot felul de trăznăi. Majoritatea provenite dinspre membrii aşa zisei Alianţe România Dreaptă. În realitate o alianţă de tot râsul. Un fel de Alianţă România Strâmbă! Aşa cum a clocit-o creatorul ei din umbră, cel care a dat şi numele de tristă amintire pentru viitorime – Regimul Băsescu.

Mai norocoasa şi focoasa Elene Udrea, soaţa unui Cocoş, fostă şefă a portocaliilor din Bucureşti, fals numită Elena de Pleşcoi, în realitate fiind din Simineasca Buzăului, se dă-n stambă ca locatară timp de o lună de zile a unui apartament dintr-un cartier muncitoresc al Romanului. Ea face parte din protipendada Portocalie instalată la Putere de Regimul Băsescu, de tristă şi actuală amintire, fostă călăreaţă de frunte şi ministresă peste două ministere cu bani mulţi – acela al Dezvoltării Regionale şi al Turismului.
Fandosita cu nume de Elena, repet nu din Troia ci din preajma Pleşcoiului, face parte din lunga categorie de Elene ce au dus România de râpă – Elena Lupescu, amanta lui Carol al II-lea, e prima dintre ele, iar Elena Ceauşescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Despre elena Udrea nici nu mai are vreo importanţă a cui amantă este. Gura lumi-i slobodă.
Numai că Elena ex-parlamentară portocalie şi ministresă aşijderea, părăseşte cele 14 (paisprezece!) vile din Bucureşti şi numai 14 (paisprezece!) hoteluri, tot din capitală spre a se muta la bloc. Care nu-i un fel de mop! Iar apartamentul din roman fu filmat din uşă de un cameraman dăştept şi dat pe televiziunile naţionale. Avea în el un lux şi o bibliotecă pe care n-o va citi vreodată! Fiind din aceeaşi categorie de (in)telectuali cu Traian Băsescu – idolul ei, Cel care la alegerile din 2004 citea o carte de Mircea Cărtărescu, iar la cele din 2009 tot acelaşi roman. Semn că „Zeus”nu depăşeşte, la citire, un rânduleţ pe zi!
Să credem că naţia română din Roman poate fi prostită. Îndoi-m-aş şi n-am cui. Că doar cronicarul moldovean Grigore Ureche scria: „Proşti, dar mulţi”. Prea multe nu s-au schimbat de-atunci.
N-o să terminăm lista cu popularii (anti)populari nici dacă-l amintim pe caracaleanul Dan Diaconescu. Cel care are tupeul de a vorbi de „ciocoii noi”, uitând că el are nu ştiu câte avioane personale, elicopter şi maşini de lux, autoturisme adică. Unul ce s-a născut acolo unde s-a răsturnat căruţa cu proşti, iar puşcăria e pe strada Libertăţii. Acela de-a prostit electoratul la alegerile locale că va da fiecăruia dintre votanţii Partidului Poporului – Dan Diaconescu câte 20.000 de euro.
Zisa acum vreo lună că va candida la Gorj contra primului ministru Victor Ponta. Abulic, cum este, a revenit şi bătea în retragere. Cum că el se va lupta numai cu Sorin Oprescu şi Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Cele din 2014 ori altele anticipate. S-a răzgândit şi iar vine la Gorj. Deşi Târgu-jiul nu are aeroport.
Cine să-i mai priceapă pe aceşti bogătaşi ce se gândesc numai la punga ori conturile lor din bănci şi în niciun caz la durerile adevăratului popor. Că ei n-au poporul decât în pretenţioasele şi mincinoasele partide – PPE şi PP-DD!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here