Candidaţi de nota 1 la titularizarea din Gorj

279

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat marţi rezultatele obţinute de candidaţii care au susţinut săptămâna trecută proba scrisă din cadrul examenului de titularizare. Ca în fiecare an, de la examen nu au lipsit candidaţii slab pregătiţi, doi dintre candidaţi reuşind „performanţa” de a obţine nota 1 la examen. La polul opus se situează cinci dascăli care au reuşit să ia nota 10 şi vor avea prima şansă la repartizarea catedrelor vacante.

Din cei 716 candidaţi care ar fi trebuit să susţină săptămâna trecută proba scrisă a concursului de titularizare, 155 au absentat iar alţi 81 s-au retras după ce au văzut subiectele. După ce şi-au văzut notele, cu siguranţă că mulţi dintre candidaţii rămaşi în concurs şi-au dorit să fi urmat exemplul colegilor care s-au ridicat şi au plecat din săli, evitând astfel să primească o notă mai mult decât dezastruoasă. Asta deoarece, din cei 480 de candidaţi care au susţinut joia trecută proba scrisă, doar 368 au reuşit o să obţină note peste 5. Restul de 112 candidaţi au dovedit însă că au venit la examen complet nepregătiţi. 38 dintre aceştia au primit note între 4 şi 5 iar alţi 74 nu au reuşit nici măcar să obţină nota 4. Mai mult, doi candidaţi se pot mândri cu „performanţa” de a fi obţinut nota 1 la examenul de titularizare, rezultat cu atât mai dezastruos cu cât unul dintre cei doi candidaţi avea o vechime de 6 ani. Au fost şi candidaţi care au obţinut note 1.15, 1.70, 2.2 sau 3 la educaţie fizică, religie, engleză, matematică, istorie, informatică, economie sau geografie.

Cinci note de 10
La polul opus se situează cinci dascăli care au obţinut nota maximă. Este vorba de candidaţi care au susţinut proba scrisă la discipline precum educaţie muzicală, geografie, limba română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii sau arta actorului. Cei cinci dascăli vor avea prima şansă la repartizarea catedrelor vacante. De asemenea, rezultate bune, adică note între 9 şi 10 au obţinut alţi 35 de candidaţi.

Astăzi, ultima zi de contestaţii
Dascălii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au putut depune contestaţii marţi, până la ora 21:00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Cei care nu au apucat să facă acest lucru, mai au timp astăzi, până la 14:00, să ceară recorectarea lucrărilor. Afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 10 august 2012.

85 de posturi titularizabile
În unităţile de învăţământ din judeţul Gorj există 85 de posturi titularizabile, 97 de posturi netitularizabile complete şi 145 de posturi netitularizabile incomplete. Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august 2012, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august 2012. Inspectorul şcolar general emite decizia de repartizare pe perioadă nedeterminată începând cu 1 septembrie 2012 pentru personalul didactic validat de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, cu precizarea unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, postului didactic/catedrei, nivelului de învăţământ, limbii de predare şi a regimului de mediu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here