Candidat nou la Drăguțești? Filip: Ne putem și reorienta!

1022

Vicepreședintele ALDE Gorj, Robert Filip, a comentat situația primarului din Drăguțești care s-a afișat în conferința de presă a aliaților de la PSD Gorj și s-a lăudat cu ajutorul primit de la deputatul Mihai Weber. Întrebat dacă ALDE va merge la Drăguțești, la viitoarele alegeri locale, cu fostul primar Vasile Moșoiu, Robert Filip a precizat că „deocamdată” nu se pune această problemă, însă a menționat că partidul se poate oricând reorienta.

Primarul ALDE din Drăguțești a vrut să mulțumească public liderilor PSD care i-au întins o mână și l-ar fi ajutat cu investițiile în comună. „Atunci când suntem ajutați, este bine să afle comunitatea noastră cine ne-a ajutat ca primari. Nu am nicio relație tensionată cu liderii ALDE”, susținea Ion Dumitru Popescu. Colegul său de partid, Robert Filip, spune însă că Popescu rămâne deocamdată „în cărți” pentru viitoarele alegeri locale. „Deocamdată, noi avem un primar ales ALDE. Din discuțiile pe care le-am avut, primarul ales și-a exprimat intenția de a continua colaborarea cu ALDE. În momentul în care rezultatele nu vor confirma acest lucru, din punct de vedere politic, ALDE va fi îndreptățit să își găsească un alt candidat. Fie că e Vasile Moșoiu sau că e Popescu sau Georgescu, cred că în primul rând, rezultatele vorbesc. Nu există niciun fel de temere de a alege un alt om sau de a continua cu domnul Popescu atâta timp cât își face treaba, și politic, și față de cetățeni”, a precizat Robert Filip, la un post local de televiziune.
În plus, primarul din Rovinari spune că are un proiect comun cu omologul său de la Drăguțești și speră ca această colaborare să fie dusă la bun sfârșit. „Avem un proiect comun pe care l-am făcut privind transportul public pe ruta Rovinari-Târgu-Jiu și trebuie să avem o colaborare extraordinar de bună, să ajutăm oamenii, să punem la dispoziție aceste autocare electrice și stații inteligente cu ticketing care cred că există în Cluj și în Elveția, unde am văzut modelul, în rest nu există. Deci, noi vrem să lucrăm, să facem treabă și cât vom colabora deschis, vom lucra. Dacă nu vom putea să colaborăm, ne putem și reorienta, fără niciun fel de problemă. Dar, vă repet, colaborarea noastră deocamdată sper că e în regulă și trebuie să ne facem fiecare treaba”, a conchis Filip.

„Mi se pare un lucru foarte ieftin”
Vicepreședintele ALDE Gorj nu-i înțelege foarte bine pe primarii care apar în conferințele de presă ale altor partide. Este cazul edilului PNL din Bumbești-Jiu care s-a pozat lângă liderii PSD Gorj. La fel a făcut-o și primarul Ion Dumitru Popescu, de la Drăguțești. „Mi se pare un lucru foarte ieftin ca să ai o asemenea abordare. Putem să ne întâlnim și să colaborăm cu partenerii noștri de alianță și să nu avem niciun fel de problemă. O colaborare poate să fie deschisă. Eu cred că un om de dreapta este un om cu o viziune într-un anumit fel. Am discutat (n.r. cu primarul din Drăguțești) și am depășit momentul. Nu am o problemă că tu vrei să negociezi niște lucruri pentru oameni, că ai de făcut un proiect important, foarte bine, poți să-i mulțumești oricărui om care te ajută. Eu pot, de exemplu, să-i mulțumesc domnului Cosmin Popescu, că am colaborare, omul mereu mi-a răspuns când l-am sunat, ne-am ajutat reciproc, nu avem vreo problemă. Dar nu am avut nicio altfel de colaborare”, a mai spus primarul Robert Filip.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here