Când vor ajunge la populație voucherele de 250 de lei! 3,2 milioane de pensionari vor primi 700 de lei în plus

1104

Voucherele de 250 de lei promise de Guvern vor ajunge la populaţie prin Poşta Română pe măsură ce vor fi tipărite cardurile pe care vor intra aceşti bani. Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat că este posibil ca până la sfârşitul lunii iunie să fie persoane care nu vor primi carduri „şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie”. De asemenea, ministrul Budăi a explicat şi cum se va face distribuţia ajutoarelor promise pensionarilor cu venituri sub 2.000 lei, informează România TV.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat joi că ajutoarele de 700 de lei pentru pensionarii care primesc până în 2.000 de lei vor veni în acelaşi timp cu pensia, începând cu data de 1 iulie 2022.

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a spus Budăi la Palatul Parlamentului.

3,2 milioane de pensionari vor beneficia de ajutorul de 700 lei

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an. Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, a mai spus Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here