Când va fi gata podul de la Lainici. „Voi trece lunar prin acel șantier”

904

Podul de la Lainici ar urma să fie gata în toamna acestui an. Este anunțul făcut de deputatul USR de Gorj, Radu Miruță.
„O mică rază de soare: termen oficial finalizare pod Lainici – octombrie 2021. Acum un an și jumătate am vorbit despre problema podului de la Lainici și multe întrebări trimise apoi oficial rămâneau îngropate la minister. De 13 ani, poarta de intrare în județul Gorj dinspre Europa de Vest a fost ținută închisă pentru traficul greu din cauza podului peste râul Jiu din zona Lainici”, spune parlamentarul gorjean.
Acesta a luat legătura cu Horațiu Cosma, noul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, despre situația podului de peste Jiu care face ca transportatorii să ocolească de la A1 (Deva) până la Târgu-Jiu vreo 150 de kilometri.
„«Misterul» din cauza căruia de 13 ani acest pod ține Gorjul izolat și comunicarea înțepenită pe acest subiect din toate părțile are astăzi un termen concret de finalizare: octombrie 2021. Se ține coordonat legătura cu firma Freymon care a solicitat amânarea începerii lucrării la pod până în martie 2021, având obligația să finalizeze lucrarea și să dea noul pod în circulație până în octombrie”, susține deputatul Miruță.
Parlamentarul USR promite că va trece lunar prin acel șantier pentru a monitoriza stadiul lucrărilor și a sesiza „cea mai mică abatere de la calendar”.
Din același contract face parte și parcarea de la Lainici, unde constructorul este așteptat să își deruleze obligațiile contractuale.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here