Când va fi gata depozitul de cărbune de la Roşia

474

Termenul de finalizare a lucrărilor la noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia rămâne luna august 2019, dă asigurări conducerea Complexului Energetic Oltenia. „Vrem să asigurăm cetăţenii din Rovinari că toate termenele asumate de către societatea noastră privind realizarea depozitului de cărbune de la Cariera Roşia vor fi respectate. (…) Depozitul de cărbune de la Cariera Roşia va răspunde tuturor cerinţelor de mediu şi reprezintă o prioritate pentru Complexul Energetic Oltenia”, mai anunţă producătorul de energie.
Termenul iniţial de execuţie a contractului era 1 aprilie. Valabilitatea contractului a fost prelungită până la 31 decembrie 2019. „Referitor la data de 31 decembrie 2019, aceasta reprezintă durata de valabilitate a contractului, respectiv data la care acesta încetează să producă efecte numai dacă au fost epuizate convenţional sau legal toate efectele pe care contractul le produce, inclusiv cele referitoare la eventualele pretenţii fondate pe clauze ale acestuia. În această perioadă, trebuie închise toate neconformităţile consemnate cu ocazia recepţiei şi restituită parţial garanţia de bună execuţie, conform prevederilor legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicatul CE Oltenia.
Reacţia vine după ce primarul din Rovinari, Robert Filip, ameninţa cu proteste în biroul managerului CE Oltenia, dacă „vom fi minţiţi din nou”. „Treaba lor, dar când îşi vor mai bate o dată joc de noi, nu voi mai scoate oraşul pe străzi, îl voi scoate la Boza în birou, pe tot. Dacă ne mai minte şi a doua oară. De fapt, a treia oară. Ne baricadăm în sediul CEO, în birou la el facem protestele, dacă el crede că îşi bate joc de un oraş în felul ăsta. Nu ne mai jucăm cu lucrul ăsta”, a declarat Filip.
Vechiul depozit, amplasat lângă blocurile din Rovinari, a fost închis de mai mulţi ani, pentru că poluează oraşul, dar a funcţionat temporar şi iarna trecută, pe motiv de siguranţă energetică. Depozitul trebuia să asigure stocul de cărbune necesar funcționării Termocentralei Rovinari în perioada rece.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here