Când ţara arde, CE Rovinari angajează gospodari

140

Picture 004Acest proverb se potriveşte mănuşă pentru situaţia înregistrată recent la Complexul Energetic (CE) Rovinari, unitate unde au fost angajate în decembrie două persoane pe posturile de gospodar.

 

Cei doi muncitori angajaţi pentru a efectua, probabil, lucrări de gospodărire au devenit salariaţi în momentul în care unitatea se pregătea deja de viitoarele disponibilizări. Cu siguranţă, cei doi gospodari nu au dat o probă de lucru şi nici nu au avut “experienţă profesională”.

Reprezentanţii CE Rovinari ţin pasul cu modificările apărute în nomenclatorul de meserii. Astfel că, în 2010 când nomenclatorul a fost completat cu meseriile noi, cei de la unitatea energetică au găsit rapid şi persoane interesate să ocupe o meserie despre care lumea nu ştie mare lucru. Aşa s-a făcut că în decembrie în CE Rovinari au fost angajate două persoane, E.Negrea şi Ion Gionea. Ambii au fost angajaţi pe funcţiile de gospodari, unul activând la depozitul unităţii energetice iar altul la EM Rovinari. Gionea şi Negrea trebuie să fi fost extrem de gospodari, şi la propriu şi la figurat, pentru a deveni salariaţi ai CE Rovinari într-o perioadă în care unitatea se gândea la reduceri de costuri cu munca vie, la disponibilizări şi la şomaj tehnic. Cert este doar că dacă salariaţii CE Rovinari pleacă, gospodarii rămân.

Meseria de gospodar apare alături de profesiile noi de tipul nursă, defectolog, mamoş porcine, măţar şi stilist protezist de unghii.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here