Când lenea și prostia își pun capul la contribuție: Ștampilă trei în unu, invenția absurdă a primarului de Vladimir

9703

Primarul de Vladimir, Ion Ianăși, inculpat într-un dosar penal și cu o condamnare pe fond la activ, a găsit, cu cinci luni în urmă, metoda care îl scutește de la absențele repetate de la locul de muncă. Mai exact, a dispus să i se confecționeze o stampila trei în unu, care conține atât modelul de stampilă rotundă a instituției publice, cât și numele dar, mai ales, semnătura sa proprie și personală. Astfel că, în lipsa primarului din instituție, ștampila respectivă este pusă pe documentele contribuabililor de, atenție!!!, asistentul comunitar, aceasta fiind singura salariată de încredere a edilului plimbăreț în timpul serviciului. Cetățenii primesc bucuroși pe documentele ștampila magică și nu mai întreabă sau așteaptă după primarul care nu e de găsit, de cele mai multe ori, în primărie.

Situația de la Vladimir este șocantă, dar confirmată de viceprimarul localității, care spune că există patru astfel de ștampile în primărie, dar niciodată lui nu i-a fost lăsată în grijă.
În aceeași situație se află și secretarul UAT-ului, care nu a avut onoare de a ține, nici măcar de coadă, ștampila trei în unu, asta în absența șefului direct. Viceprimarul Vijulan confirmă, de asemenea, că ștampila este utilizată de asistentul comunitar, angajată care trebuie să restituie 15.000 de lei primăriei, urmare a salariilor umflate ilegal de edilul Ianăși. Asta potrivit Camerei de Conturi Gorj care, la ultima verificare, a raportat un prejudiciu de 120.000 de lei, la capitolul salarii eronate, încasate de șapte salariați ai primăriei. Asistenta comunitară a fost angajată abia cu un an și jumătate în urma.
,,Sunt patru astfel de ștampile în primăriei. Fiecare conține parafa rotundă a UAT-ului, numele primarului și semnătura”, spune viceprimarul de la PSD. Practic, o ștampilă de acest fel stă la primarul liberal, alta la asistentul comunitar, a treia la contabil și a patra la inspectorul pe Achiziții. Cu siguranță, Prefectura Gorj va cere explicații primarului de Vladimir, în legătură cu legalitatea acestei ștampile, știut fiind că edilii trebuie să semneze olograf documentele. Și utilizarea ștampilei de către anumiți salariați ai primăriei pune serioase semne de întrebare legat de calitatea acestor persoane de a ,,semna” în numele primarului acte importante ale UAT.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here