Când alții “rad” păduri întregi, Rotary plantează copaci

461

Clubul Rotary Târgu-Jiu a continua,t sâmbătă 3 noiembrie 2018, proiectul Rotary plantează, printr-o acțiune de plantare în jurul Gropii de Gunoi a Municipiului Targu-Jiu. La această acțiune alături de membrii Clubului Rotary Târgu-Jiu și tinerii de la Interact, au participat voluntari din cadrul Ligii Studenților din Universitatea “Constantin Brancuși” din Târgu Jiu, Asociației pentru Democrație, Educație, Respect, tineri din mai multe școli, precum și voluntari din Municipiul Târgu-Jiu. S-au plantat 200 de copaci în jurul Gropii de Gunoi din Bârsești încercând, astfel, să creăm o perdea de protecție pentru orașul nostru.

Clubul Rotary Târgu Jiu, alături de celelalte cluburi din Districtul 2241-România și Republica Moldova, este implicat într-un proiect cu un obiectiv ambițios, acela de a planta un milion de copaci la nivelul Districtului. “Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii 28 de ani nu ne dă speranţe de mai bine. Este nevoie să ne unim forţele pentru un proiect de anvergură, cu impact major şi constant de-a lungul timpului”, susțin reprezentanții Rotary.
La acțiunea de sâmbătă, alături de membrii Clubului Rotary Târgu-Jiu și tinerii de la Interact, au participat voluntari din cadrul Ligii Studenților din Universitatea “Constantin Brancuși” din Târgu-Jiu, Asociației pentru Democrație, Educație, Respect, tineri din mai multe școli, precum și voluntari din Municipiul Târgu-Jiu. ”A fost o acțiune reușită și suntem extrem de încântați de participarea tinerilor. Doresc să adresez mulțumiri tuturor participanților, membri ai Clubului Rotary Târgu-Jiu și ai familiilor acestora, tinerilor noștri de la Interact și voluntarilor ce au fost prezenți la această acțiune. O mențiune specială pentru prietenii noștri Nicolae Goață și Adrian Tudor care s-au ocupat de organizarea acestei acțiuni” a declarat Cătălin Dăneț – președintele Rotary Târgu-Jiu.
S-au plantat 200 de copaci în jurul Gropii de Gunoi din Bârsești încercând, astfel, să creăm o perdea de protecție pentru orașul nostru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here