Canalizarea primarului Serafim de la Padeș, plină de pământ și nisip! A costat ,,numai” cinci milioane de lei

1826

Ploile din ultimele zile de la Padeș au arătat cât de ineficientă este noua rețea de canalizare a comunei. Deși în proiectul de alimentare cu apă, în realizarea stației de tratare și în sistemul de canalizare s-au investit cinci milioane de lei, lucrări începând în 2019, banii par aruncați pe apa sâmbetei, deoarece la cea mai mică ploaie, noua rețea a demonstrat că este incapabilă să facă față. Mai mult, țevile, într-un cuvânt canalizarea din Padeș, este plină acum de nisip și pământ, adus de apele care au inundat străzi și gospodării, iar autoritățile locale asistă neputincioase la dezastru.

Canalizarea din comuna Padeș a fost realizată fără cap. Concluzia este ușor de tras când vedem șanțurile, lipsa cotelor de nivel și absența protecției. De altfel, s-a demonstrat că la ploile din ultimele zile, canalizarea nu a ținut piept, drumurile au fost inundate, ca și zeci de gospodării, iar rețeaua care a costat zeci de miliarde de lei vechi, a ajuns să fie înfundată cu pământ.
Canalizarea nu funcționează, deși lucrările, în noiembrie 2018, au fost anunțate cu surle și trâmbițe de primarul liberal Serafim Antonie, cel care acum ar trebui să facă o minune ca să desfunde țevile îndesate cu pământ.
Dar, așa cum ne-a obișnuit, edilul lasă să treacă luna ca să își încaseze salariul baban de la primărie. Asta în timp ce localnicii nu au canalizare, încă nu și-au acoperit pagubele făcute de apă și se așteaptă chiar la mai rău, atâta timp cât vremea nu dă semne că vrea să se îndrepte.

Când și drumu-i prost, nici primarul nu-i de laudă
Câștigată din toată povestea este însă firma EURODACOS SRL din Târgu-Jiu, care a realizat investiția, semnând contractul de execuție a lucrării pe 16 noiembrie 2018. Firma și-a luat banii, iar autoritatea a bifat doar un proiect prost realizat, în dauna comunității locale.
Investițiile proaste ale lui Serafim, ghidat din umbră de mentorul său Nicolescu, nu se opresc aici. Administrația Serafim Antonie se ,,laudă” și cu alte lucrări de mântuială, cu reparații și asfaltări de ulițe sătești în care tronează gropile. Și în acest caz, firmele și-au luat banul public, în timp ce localnicii au rămas să sufle în buze…
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here