Canalizare de peste 4,9 milioane de lei, la Iezureni și Romanești

280

Primăria municipiului Târgu-Jiu a implementat proiectul „Canalizare menajeră zonele periurbane Romanești și Iezureni, județul Gorj”. Municipalitatea a organizat o conferință de presă cu ocazia finalizării acestui proiect, la eveniment participând viceprimarul Aurel Popescu și directorul societății APAREGIO, Traian Pătrășcoiu.

Proiectul “Canalizare menajeră zonele periurbane Romanești și Iezureni, județul Gorj” a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 1 Extinderea și Modernizarea Sistemelor de Apă și apă uzată fiind co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Coeziune. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă optimizarea standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu prin îmbunătăţirea calităţii şi a accesului la infrastructura de apă uzată, asigurând servicii de canalizare în zonele Iezureni și Romanești.

Proiect cu două componente
Proiectul “Canalizare menajeră zonele periurbane Romanești și Iezureni, județul Gorj” a avut două componente, după cum confirmă reprezentanții municipalității: Componenta 1: Extindere canalizare menajeră zona periurbană Romanești; A fost realizată rețeaua de canalizare cu o lungime totală de 5311 m, având 109 cămine și 5 stații de pompare, pe străzile Aleea Romaniței, DS3, DS4, DS67, Rurală, Independenței și DN66. Componenta 2: Extindere rețea de canalizare menajeră în zona periurbană Iezureni – a fost realizată rețeaua de canalizare cu o lungime totală de 10.580,40 m, având 236 cămine și 3 stații de pompare.
Valoarea totală a cheltuielilor pentru realizarea acestui proiect este de 4.902.236,05 lei, din care 2.671.699 lei co-finanțare din POS Mediu, 1.475.834,36 lei din Bugetul de Stat și 754.702,69 lei (15,39%) co-finanțare buget local (cheltuieli eligibile și neeligibile).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here