Câmpurile judeţului, incendiate

813
incendiuNu mai puţin de opt incendii de vegetaţii au avut loc în acest sfârşit de săptămână în judeţul nostru, cauza principală fiind aprinderea focului şi lăsarea nesupravegheată a acestuia. Astfel, începând de vineri la prânz, pompierii gorjeni au fost solicitaţi de foarte multe ori să stingă flăcările care au distrus peste 10 hectare de vegetaţie uscată de pe miriştile judeţului.
În localităţi ca Bumbeşti Jiu, Târgu Cărbuneşti, Câlnic, Băleşti, Cruşeţ, Motru, Hurezani şi Vladimir, hectare întregi de vegetaţie uscată au ars pentru că focul provocat nu a fost supravegheat şi s-a întins, punând în pericol culturi, pădure, gospodării sau, la Cruşeţ, sat Slăneşti, un batal de sondă în care era depozitat ţiţei.

În acest loc, focul a fost provocat de câţiva copii neidentificaţi care s-au jucat în apropierea batalului, aprinzând vegetaţia din zonă.

Potrivit sublocotenentului Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, „persoanele fizice şi juridice care execută lucrări de igienizare folosind focul deschis în spaţii deschise, trebuie să anunţe şi să obţină aprobarea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul primăriilor, acordul celor de la Mediu şi să respecte măsurile de prevenire a incendiilor, altfel riscă să fie sancţionaţi contravenţional, cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 50.000 lei”.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here