Campionatul se apropie, problemele continuă / Edi Iordănescu mai are nevoie de doi jucători

236

Pandurii nu este acolo unde antrenorul Edi Iordănescu și-ar fi dorit la această oră, când mai puțin de o săptămână îl desparte de primul examen oficial al noului sezon. Tehnicianul mai așteaptă doi jucători și spune că va rămâne pentru multă vreme și cu problema pregătirii fizice precare cu care au venit noii jucători.

Un număr destul de mic de jucători au fost prezenți la ultimele antrenamente ale echipei gorjene, asta în ciuda faptului că lotul a fost primenit cu câțiva jucători noi. În plus, Edi Iordănescu se vede nevoit să acopere și ultima plecare, cea a brazilianului Erico, împrumutat un sezon în Israel, la Beitar Ierusalim: “Problemele sunt, ne-am mai acoperit, dar nu în totalitate. Prin plecarea lui Erico mai trebuie să aducem un fundaș central. În momentul de față pentru a fi mulțumit și a fi acoperiți am mai avea nevoie de un fundaș central și un mijlocaș de profil defensiv”, explică antrenorul echipei gorjene.

Vrea jucători din România
Pentru a acoperi și ultimele posturi rămase nedublate, Edi Iordănescu spune că vrea jucători din campionatul intern pentru a ști exact ceea ce pot oferi și pentru a-i avea la un nivel de pregătire acceptabil: “Sunt discuții, ne uităm în special în competiția internă pentru că avem control pe jucători. Jucătorii aduși din străinătate, indiferent cât de mult îi urmărești, și nu ne uităm doar pe DVD-urile care ți se bagă în față să vezi doar ce vor alții, eu nu accept asta, îi respect pe impresari, dar în meseria mea nu fac compromisuri și nu mă joc. Avem mijloacele necesare, abonamente la diverse programe speciale unde putem să vedem orice jucător dorim. Când aduci din străinătate există factor de risc, nu ai control total, nu știi ce caracter are, viața extra sportivă, dacă e jucător de grup sau nu, dacă se integrează repede. Și mai e și nivelul la care vine… Ultimele două poziții vrem să le acoperim cu jucători care provin din competiția noastră, nu vreau să le fac public numele. Sper să rezolvăm cât mai repede. În acest moment avem doar doi mijlocași centrali valizi, Mrzljak și Pițian, ultimul e jucător cu potențial, dar are nevoie de timp. Suntem descoperiți. La fundașii centrali suntem descoperiți, stăm în trei oameni”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor.

Program special pentru ultimii sosiți
Edi Iordănescu și-a dorit ca încă de la primele antrenamente, noii jucători să fie supuși unor teste pentru a se afla exact stadiul pregătirii lor, iar rezultatele au fost dezastruoase. Argentinianul Filippetto a fost aproape să-și dea duhul pe teren, iar Vasco Fernandes și Khalouta au fost și ei mult sub parametrii pe care ceilalți coechipieri, care au efectuat stagiul din Olanda, îi au. Hora, ultimul venit, este și el nepregătit pentru startul campionatului: “Hora a venit la primul antrenament direct din vacanță, trebuie pus la teste, văzut care e nivelul lui și apoi construite etapele ce le are de trecut mai departe”, a mai spus Iordănescu junior.

Shalaj, Shamsin și Gliwa, către echipa a doua
Trei dintre jucătorii Pandurilor vor trece la echipa a doua până când situațiile lor vor fi lămurite. Este vorba de trei jucători străini, situațiile lor fiind diferite, de la caz la caz.
Elvețianul Gezim Shalaj a devenit un caz după terminarea cantonamentului din Olanda, el fiind absent nemotivat de la antrenamentele echipei de la revenirea la Târgu-Jiu: “Din punctul meu de vedere a dat dovadă de mult amatorism. Are probleme familiale, dar nu de sănătate, ci probleme sentimentale. Ori pentru mine asta trebuie rezolvate fără a afecta activitatea la echipă. La asta nu închid ochii, când va reveni va merge la echipa a doua. La momentul când voi considera că poate să revină înapoi și va avea o atitudine corectă, iar informațiile sunt bune de acolo, atunci voi apela la serviciile lui. Pe lângă pedeapsa de a-l trimite la echipa a doua va suporta și o amendă. Este dovadă de amatorism crasă, știu că a mai făcut asta în trecut, nu știu cum a fost pedepsit, dar el acum nu a dat dovadă că merită să fie la prima echipă”, a explicat Edi Iordănescu absența lui Shalaj de la antrenamentele echipei.
Portarul polonez Michal Gliwa este în situația de a-și renegocia salariul, lucru cerut de conducere și, din câte se pare, neacceptat de jucător. Edi Iordănescu spune că este o problemă ce nu ține de el, dar că până la rezolvarea situației, polonezul se va antrena cu echipa a doua. Acolo va merge și Feiz Shamsin, care are un mix între problemele lui Shalaj și Gliwa. Shamsin mai are un an de contract, conducerea solicită discuții legate de contract, dar jucătorul se află într-o vacanță prelungită: “Shamsin este în program separat, trebuie să regleze discuțiile cu conducerea. Dacă s-ar înțelege cu conducerea este posibil să intre. Shamsin este în concediu acum, prin corespondență nu-și poate rezolva problema. Eu nu discut de probleme contractuale”, a mai spus antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here