Campion la infracțiuni rutiere. Șofer trimis după gratii

1540

Un șofer din Baia de Fier a fost condamnat la aproape trei ani de pușcărie cu executare pentru că a fost prins de mai multe ori la volan, deși avea permisul suspendat, ba mai mult, și-a dat un nume fals, încercând să-i inducă în eroare pe polițiști.

Tânărul s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, sentința pronunțată de curând de Judecătoria Novaci fiind atacată cu apel.
Potrivit rechizitoriului, ultima dată, individul a fost prins în timp ce conducea un BMW, pe DJ 675, deplasându-se din direcţia Peștera Muierilor spre centrul localității Baia de Fier, având permisul de conducere suspendat. Oprit de poliție, bărbatul și-a dat o identitate falsă, încercând să-i inducă în eroare pe polițiști.
Tânărul de 25 de ani, fără ocupație, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de fals în declarații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Nu este însă la prima abatere, având condamnări încă din 2016 pentru conducere fără permis. Ulterior s-au adăugat și alte infracţiuni, precum fals în declarații și furt în scop de folosinţă.
La sfârșitul lunii noiembrie, Judecătoria Novaci l-a condamnat pe individ la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare.
„Din studierea cazierului judiciar al inculpatului se poate observa că acesta este cunoscut cu antecedente penale, inculpatul fiind condamnat şi anterior pentru comiterea de infracţiuni de conducere fără permis de conducere şi fals în declaraţii, fiind liberat condiţionat la data de 21.12.2021 cu rest de 183 de zile, faptele din prezenta cauză fiind comise în stare de concurs. (…) Multitudinea infracţiunilor comise în aceleaşi împrejurări, ca şi gravitatea acestora, reprezintă tot atâtea argumente pentru care persoana inculpatului necesită măsuri juridice de o amploare și exigență, chiar dacă acesta a recunoscut comiterea faptelor”, a motivat instanța.
Sentința nu este definitivă, fiind deja atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here