Campioana Gorjului, învinsă la scor pe teren propriu în returul barajului de promovare – Gilortul rămâne la județ

293

Gilortul a vizat frumos o săptămână și 10 minute din retur. După un 0-1 la Sibiu, Gilortul a crezut că poate remonta și avea în față un meci pe teren propriu pentru a face acest lucru, însă la Cărbunești lucrurile au stat cu mult mai rău decât la Sibiu.

Startul meciului părea unul perfect pentru gorjeni, care au obținut un penalti în debut de joc, după ce Zăvoi l-a blocat neregulamentar în suprafața de pedeapsă pe Bălă, iar Priescu a transformat cu siguranță penaltiul primit. Cu un 1-0 obținut rapid, soarta barajului era deschisă, oricare dintre cele două echipe fiind îndreptățită să spere la un loc în Liga a 3-a. Deși a avut un lot extrem de tânăr și neexperimentat, FC Hermannstadt a revenit rapid în joc și pe fondul unor erori nepermise chiar și la acest nivel, după 16 minute a rezolvat ecuația acestei duble de baraj. O minge trimisă în adâncime a fost lăsată de Munteanu, Constantinescu nu a ieșit, iar Munteanu a pus mâna pe adversar pentru a-l opri. Penaltiul a fost acordat de brigada timișeană, iar Tătar, jucător cu multe meciuri în prima divizie, nu l-a iertat pe Constantinescu de la punctul cu var. Era minutul 10, iar scorul egal nu avea să dureze decât alte șase minute. Trohin i-a lăsat spectatori pe Munteanu și Cîrciumaru, a trecut printre cei doi și din poziție centrală, din interiorul careului, a trimis printre picioarele lui Constantinescu aducându-și echipa în avantaj, scor 1-2 după doar 16 minute de joc. Gilortul avea nevoie de trei goluri pentru promovarea în al treilea eșalon, greu de realizat în condițiile în care cele două echipe erau de valori apropiate, ambele destul de jos pentru a face față în Liga a 3-a. Chiar și așa, Gilortul a căutat golul și Cîrciumaru a șutat bine, dar fără succes încercând să valorifice două lovituri libere ale echipei sale în minutele 25 și 28, la ultima dintre ele faza continuând cu o centrare la care lovitura de cap a lui Priescu a fost cu greu scoasă de sub transversală de Zăvoi. În minutul 40, Bălă a scăpat singur în careul sibienilor, Zăvoi l-a blocat, iar gorjenii au cerut din nou penalti. Antrenorul Gilortului, Mihai Dinu, a fost mai vehement, motiv pentru care a fost invitat de arbitru să părăsească terenul. Același Bălă a irosit o nouă ocazie mare în prelungirile primei reprize, a scăpat singur spre poarta sibiană, dar a șutat fără forță și Zăvoi a reținut balonul.
Repriza secundă a început cu sibienii retrași, la adăpostul rezultatului. Gilortul a căutat măcar egalarea, dar nu a reușit să se apropie periculos de poarta oaspeților cu excepția lui Stoica, dar acesta a șutat pe lângă buturi în minutul 55. Meciul părea să se îndrepte spre un 1-2 care ar fi fost mult mai aproape de realitate decât scorul cu care avea, până la urmă să se încheie partida, însă a venit minutul 70, care a rupt echilibrul din teren. Tătar a driblat nonșalant în careul gorjenilor și a înscris cu un șut la colțul lung, gol care l-a scos din minți pe Nicolae. Acesta l-a bruscat pe arbitrul întâlnirii, iar cartonașul roșu a venit firesc. Tătar a fost aproape de triplă, dar în minutul 76 a țintit transversala cu un șut din unghi, din interiorul careului. Nu la fel de „amabili” au fost doi dintre noii intrați pe teren în tabăra oaspete. Simion și Greavu au punctat și ei pentru sibieni, Gilortul terminând partida cu încă un jucător eliminat, Sandu fiind trimis în tribună în prelungiri destul de ușor, după un duel umăr la umăr cu un adversar.

„Am jucat 11 contra 14 din minutul 1 până în minutul 97. În minutul 3 trebuia să dea penalti cu eliminare, dar a dat penalti cu galben. Apoi am mai avut un penalti care nu l-a dat. Am dat peste o echipă bine organizată, motivată, au conducere, tot ce vor. Sunt bine organizați din toate punctele de vedere. De noi ce să spun? A venit primarul la noi înainte de meci și ne-a spus să jucăm să promovăm că ar fi doi oameni interesați să investească în echipă la Liga a 3-a. Sunt foarte supărat. O să renunț la o parte din jucători, vreau sânge proaspăt. Pentru mine nu e o tragedie”,  Mihai Dinu, antrenor Gilortul Târgu Cărbunești.

Gilortul Tg. Cărbunești – FC Hermannstadt Sibiu 1-5 (1-2)
Stadion Orășenesc, Tg. Cărbunești, spectatori: 600
Au marcat: Priescu (min. 5 – penalti) / Tătar (min. 10 – penalti și min. 70), Trohin (min. 16), Simion (min. 82), Greavu (min. 90+3)
Gilortul: Constantinescu – Priescu, Nicolae, Gavrilescu, Cîrciumaru, Almăjan, Davițoiu, Bălă, Fugaru, Stoica, Munteanu. Au mai jucat: Sandu, Budică, Meliță. Antrenor: Mihai Dinu.
FC Hermannstadt: Zăvoi – Străulea, Bara, Cristiu, Macrea, Tineiu, Câmpean, Seiwerth, Hila-Roman, Trohin, Tătar. Au mai jucat: Simion, Greavu, Genescu, Osogo. Antrenor: Jean Gavrilă.
Arbitri: Nicolae Cătălin Botaş – Raul Constantin Ghiciulescu şi Andrei Nicolae Chiţoiu.
Cartonașe galbene: Davițoiu, Munteanu, Nicolae, Cîrciumaru / Zăvoi, Macrea.
Cratonașe roșii: Nicolae (min. 70), Sandu (min. 90+3) / -.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here