Campioana Gorjului, grupa 2006 a LPS Târgu-Jiu, la turneul Zonal de Fotbal de la Craiova

563

Elevi de 12 ani de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, grupa 2006, coordonați de prof. Valentin Tîlvescu, au ocupat, la Craiova, locul al doilea în grupa din care au făcut parte, la o categorie superioară de vârstă. Sportivii au fost la un pas să dispute finala turneului, care s-ar fi jucat tot în capitala Băniei. Nu este singurul rezultat pozitiv al acestei echipe, grupa reprezentând cu mândrie orașul Târgu-Jiu, în ultimii ani, la mai multe competiții de fotbal disputate pe plan național.

Formată din Chelaru Luca Victor, Iuțalîm Mihai Alexandru, Bărbulescu Iulian Mario, Miruță Marius Constantin, Deaconu Mihai Liviu, Purdescu Ionuț Adriano, Croitoru Eduard Ionuț, Bărăitaru Mario Alexandru, Pirtea Mario Andrei, Poenaru Andrei, Chepcel Denis Ionuț, Pirea Șerban Nicușor, Floroiu Albert Andrei și Marica Florin Adrian, echipa profesorului Valentin Tîlvescu a obținut victorii senzaționale cu Banatul Timișoara 2-0 și cu campiona județului Olt, Corabia, 3-2, fiind învinsă doar de Universitatea Craiova, echipă care a și câștigat turneul zonal. “Jocul echipei a fost apreciat la superlativ de toți oamenii de fotbal prezenți la aceste meciuri. De asta și sunt un antrenor fericit, mulțumit de ce am realizat cu acești copii minunați, pe care vreau să îi felicit pentru felul în care au făcut față programului de pregătire de-a lungul sezonului și meciurilor foarte grele cu echipe formate din jucători născuți în anul 2005, adică în vârstă de 13 ani. Felicit și le mulțumesc, de asemenea, părinților sportivilor care sunt parte din aceste realizări, dumnealor sunt cei care s-au sacrificat, au crezut în noi, aceste performanțe nefiind posibile fără susținerea dânșilor, echipa beneficiind de cele mai bune condiții de pregătire: cantonament, participare la cele mai mari turnee din țară și antrenamente zilnice la 13 km de Târgu-Jiu, în localitatea Stănești. În ultimii doi ani, am avut rezultate unice la această categorie de vârstă, am devenit o echipă cunoscută și respectată în toată țara. Visăm frumos un titlu național, prezențe în lotul național de juniori ai României și cât mai mulți fotbaliști, cândva, în Liga I”, a declarat profesorul Valentin Tîlvescu.

Campioana Gorjul, din sezonul 2017-2018
Construcția acestei echipe a început cu aproximativ șase ani în urmă, cooptând până în prezent cei mai talentați fotbaliști ai județului Gorj. Ultimele meciuri oficiale disputate au avut loc la Craiova, unde sportivii LPS au făcut o figură frumoasă, echipa participând aici din postura de campioană județeană a Gorjului. De altfel, gruparea LPS este campiona județului în ultimii patru ani de zile, în 2017 ajungând până în turneul final. “Gândurile noastre de viitor se îndreaptă spre sezonul următor, din toamnă, când vom evolua la categoria noastră de vârstă și sperăm să obținem titlul național”, a completat profesorul de sport.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here