Campioana Caraşului respectă Ştiinţa Turceni: ,,Pare o echipă mai solidă”

494

AJF Caraş Severin a stabilit echipa care va da piept cu reprezentantele Gorjului şi Aradului. Este vorba despre Progresul Ezeriș, liderului Seriei Oraviţa. Noua campioană desemnată avea, la întreruperea sezonului, 39 de puncte, cu 6 mai mult decât locul 2, AFC Voința Lupac. În Seria Caransebeș, pe locul unu a terminat ACS Rapid Buchin, cu doar 31 de puncte. Astfel, s-au analizat ambele serii și s-a luat decizia ca echipa cu cele mai multe puncte să meargă la barajul pentru Liga 3. Iniţial, AJF Caraş a propus o finală între liderii celor două serii, dar situaţia cazurilor Covid-19 la nivel naţional nu a permis acest lucru.
Cristian Şodâncă, preşedintele celor de la ACS Progresul Ezeriș, crede în promovarea formaţiei sale.
,,Cu siguranţă vom face tot ceea ce este cu putinţă pentru ca, la anul, Caraş-Severinul să aibă o echipă şi în Liga 3! Aşteptăm să vedem şi unde vom juca acest baraj, pentru a ne putea pregăti cât mai bine din toate punctele de vedere. Pentru micuţa noastră comună este un rezultat extraordinar”, a declarat Şodâncă pentru caon.ro.
Interesant este că antrenorul cărăşenilor, Adrian Enășescu, consideră formaţia Ştiinţa Turceni principala contracandidată la promovare, asta deşi la baraj va fi şi echipa Victoria Zăbrani (Arad). Tehnicianul a mai spus că decizia AJF-ului a fost una normală.
,,Cred că suntem merituoșii câștigători ai campionatului din Caraș, am avut victorii pe linie. Am fi vrut să mai jucăm un meci cu Lupac, să vedem unde suntem cu pregătirea, dar asta a fost situația cu protocolul. Echipa este la început de drum, per ansamblu este un lot tânăr, dar avem și câțiva jucători care au jucat la liga a 3-a, precum Costescu, frații Mustețea, la Liga 2-a la CSM Reșița, Birăescu la Caransebeș sau Takenori la Ripensia. Nu ne cunoaștem adversarii de la baraj, doar din presă. Știința Turceni pare mai solidă așa ca echipă, dar nici arădenii pregătiți de fostul fotbalist al Reșiței, Dorel Mutică, nu sunt mai prejos. Va conta mult forma de moment, cine va greși mai puțin va avea sorți de izbândă”, a spus Enăşescu.
Partidele, care vor avea loc pe teren neutru, sunt programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17.30. Ştiinţa Turceni va juca în ultimele două meciuri. Potrivit unor informaţii, barajul ar putea avea loc pe stadionul din Petroşani.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here