Campaniile ITM, finalizate cu sancţiuni consistente la Gorj

349

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a transmis, ieri, o informare cu privire la campaniile desfăşurate de către Serviciul Control Sănătate şi Securitate în Muncă în anul curent.

Astfel, la nivelul judeţului nostru, inspectorii SSM din cadrul ITM Gorj au derulat “Campania de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile”. Practic, echipele ITM Gorj au verificat modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor la 43 angajatori cu 948 salariaţi. Au fost identificate 65 neconformităţi pentru care s-au aplicat măsuri de remediere. De asemenea, au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale din care 31 amenzi în valoare de 122.000 de lei.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a organizat în luna aprilie a acestui an o şedinţă de conştientizare privind elementele de desfăşurare a acţiunii, expunerea motivelor şi a modului în care se va desfăşura acţiunea, principalele deficienţe constatate în anii anteriori.
De asemenea, tot în anul curent, echipele SSM au derulat “Campania de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile cu locuri de muncă verzi (recuperare-reciclare deşeuri, producere energie electrică din surse regenerabile)”. Astfel, în perioada iunie – noiembrie 2016, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a verificat un număr de 11 angajatori cu 294 de salariaţi, s-au identificat un număr de 11 neconformităţi pentru care s-au aplicat măsuri de remediere. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale la șapte angajatori, din care două amenzi în cuantum de 10.000 de lei.
Totodată, inspectorii ITM Gorj s-au implicat şi în “Campania de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere şi distribuţie a energiei electrice”. Au fost verificaţi șapte angajatori cu 17.669 de salariaţi. În urma controalelor, au fost identificate 24 de deficienţe pentru care s-au aplicat măsuri de remediere, precum şi 18 amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here