Campanie împotriva violenţei din şcoli

1014

Ministerul Educaţiei va derula campania „#Nusunteţisinguri. Împreună oprim violenţa din şcoli” în contextul cazurilor repetate de violenţă care au avut loc în ultima perioadă în unităţile de învăţământ din România.

„Nu sunteţi singuri’ este mesajul pe care îl transmitem elevilor care au fost victime ale violenţei verbale, fizice sau psihologice, cărora trebuie să le fim alături şi să le protejăm drepturile. Este mesajul care vrem să ajungă la elevii care au avut derapaje comportamentale şi care au nevoie de consiliere imediată şi de monitorizare adecvată, pentru a ne asigura că au învăţat din greşeli şi că nu le vor mai repeta. Este mesajul adresat profesorilor, consilierilor şcolari şi directorilor care au misiunea de a informa elevii despre drepturile şi obligaţiile pe care le au, despre consecinţele faptelor ilegale şi să se asigure că școlile sunt spaţii sigure în care violenţa este de netolerat. Este deviza pe care invităm să o preia şcolile, mediul ONG, asociaţiile de elevi şi de părinţi care să realizeze postări şi acţiuni prin care să susţină importanţa combaterii violenţei în mediul şcolar”, a transmis Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

Potrivit ministerului, este esenţial ca elevii care au dat dovadă de un comportament violent să beneficieze de consiliere adecvată, iar familia şi şcoala să depună toate eforturile, astfel încât manifestările violente să nu se mai repete.

Ministerul Educaţiei va populariza, prin intermediul reţelelor sociale, o serie de noţiuni elementare despre tipurile de violenţă, cyberbullying, utilizarea reţelelor de socializare, drepturile şi obligaţiile elevilor, rolul Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi al Poliţiei „Siguranţă Şcolară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here