Campanie electorală, în spatele simpozionului lui Militaru

374

militaruSimpozionul organizat vineri la Motru de către deputatul PDL, Constantin Severus Militaru a fost, în opinia multora dintre participanţi, doar o campanie electorală mascată. Militaru candidează pentru şefia PDL Gorj şi avea nevoie de susţinere, dovadă fiind că la discuţii au fost prezenţi cei din echipa sa, adică Manţog, Hoară şi Paralescu.

De asemenea, simpozionul a mai arătat că Militaru vrea, în continuare, să candideze pe Colegiul IV, pentru un nou mandat. Curioasă este însă atitudinea primarului PSD, Dorin Hanu, care a demonstrat că îi surâde această idee, lăudându-i, în timpul simpozionului, la greu pe pedelişti. Pentru a nu i se vedea supunerea faţă de ,,portocalii”, Hanu a cerut, la sfatul lui Militaru, ca ziariştii prezenţi la întrunirea publică, să părăsească sala.

militaru mantogAşa cum se ştia deja de joi, adică cu o zi înainte de simpozion, întrunirea organizată de candidatul la preşedinţia PDL Gorj, Constantin Severus Militaru, era menită să arate că “şeful PDL” se implică pentru Motru, el arătând totodată celor prezenţi că Ionel Manţog, Marcel Hoară şi Justin Paralescu sunt de partea sa. Militaru şi-a atras, cu acest scop, şi primarii de pe Colegiul IV la simpozion, dar în sală a fost prezent doar edilul PDL al comunei Cătunele, Florinel Ţuilă.

Întâlnire cu primarii la Valentina

Ceilalţi primari din Colegiul IV, au venit însă în Motru după simpozion, întâlnindu-se cu Militaru şi Hanu la Restaurantul Valentina din localitate, la un “şpriţ electoral”. Printre primarii prezenţi la militaru rusetîntrunirea de la separeu cu Militaru şi Hanu s-a aflat şi primarul PSD din Slivileşti, Sorin Bucurescu, primarul oraşului Turceni, liberalul Ion Iordache, primarul PDL de la Borăscu, Constantin Tucu şi primarul PSD de la Văgiuleşti, Constantin Pârjol. Militaru demonstrează astfel că ştie să îşi atragă viitorii susţinători atât pentru şefia PDL cât şi pentru un nou mandat de deputat.

Discursuri de dreapta

Simpozionul intitulat “Motru încotro”, organizat pentru prima oară în localitate, a fost deschis de edilul local al municipiului Dorin Hanu, care a explicat care este scopul evenimentului. A fost urmat la cuvânt de Militaru, care a spus că ideea simpozionului îi aparţine fiind însă ajutat şi de Hanu pentru punerea ei în practică. Militaru i-a dat cuvântul apoi lui Mircea Mezinca, director în cadrul SNLO, care a prezentat strategia unităţii pentru viitor şi efectele pe care le va avea pentru motreni. Vasile Râbu a intervenit şi el pentru a-l întreba pe Mezinca care va fi durata de viaţă a subteranului şi de ce nu se face fabrica de brichete la Motru, care ar trebui să se realizeze acum la Roşiuţa. De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a cerut explicaţii şi despre fabrica de cărămidă care trebuia realizată în zonă, investitorii fiind chinezi, proiect care nu s-a mai făcut. Aceasta a fost însă singura intervenţie a lui Râbu la simpozion, organizatorii nemaindându-i deloc cuvântul reprezentantului autorităţilor judeţene. Nu au primit aprobarea de a vorbi audienţei nici consilierii locali prezenţi în sală şi nici sindicaliştii din minerit, invitaţi. Nu au avut drept la cuvânt nici directorii carierelor din zona Motrului. În schimb, Manţog şi Hoară au ,,turuit” câteva zeci de minute ultimul lăudându-se cu banii care i-a dat pentru localitate.

Singurul care a avut curajul să intervină şi să îl întrebe pe Hanu de ce investitorii privaţi au fost aduşi la simpozion, a fost Mihai Murdeală, afacerist local, afectat şi el de restructurările şi economiile din minerit. Trebuie să dea de gândit de ce marii afacerişti ai Motrului, Mihai Râmescu şi Aurel Slapciu, nu au participat la evenimentul organizat la Casa de Cultură din oraş.

Burlan, face alt simpozion

După simpozionul eşuat de la Motru, se vehiculează că directorul SNLO, Daniel Burlan, care nu a fost prezent aici deoarece a fost la Craiova la o întâlnire cu Constantin Bălăşoiu, directorul CE Craiova, va organiza la rândul său o manifestare de mare amploare, tot în municipiu, dar fără scop electoral. Burlan pare astfel că este interesat de soarta municipiului, cu atât mai mult cu cât locuieşte în Motru. Burlan oricum nu mai face parte din echipa lui Militaru astfel că prezenţa lui la simpozionul de vineri ar fi fost, cu siguranţă, tratată cu răceală, atitudine de care a avut parte, de altfel, Ion Ruşeţ.

Ruşeţ, pus în umbră

Şeful PDL, Ion Ruşeţ, a fost aşezat la simpozion undeva la jumătatea mesei şi nu i s-a dat cuvântul decât în momentul în care preşedintele sindicatului de la Jilţ, Adrian Marciuc a intervenit în favoarea sa.

Marciuc a menţionat astfel că Ruşeţ ar trebui să povestească celor prezenţi la simpozion care a fost rezultatul întâlnirii sale la Bucureşti cu premierul Emil Boc, la care a participat sindicalistul Marin Condescu, ex-ministrul Economiei, Adriean Videanu şi ministrul Economiei, Ion Ariton.

Abia în acest context, Ruşeţ le-a vorbit participanţilor, organizatorii demonstrând că vor să îl pună în umbră pe şeful PDL Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here