Campanie de prevenire a furturilor din locuință

785

Poliţia Română a declanșat Campania națională de prevenire a furturilor din locuințe, ,,Hoții îți invadează intimitatea”.

Campania are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, pe de o parte, iar pe de altă parte urmăreşte să aducă în atenţia cetăţenilor creativitatea infractorilor.

În judeţul Gorj, au fost desfășurate activități de informare a cetățenilor din mediul urban, în municipiile Târgu-Jiu și Motru și în orașele  Tg-Cărbunești, Rovinari, Tismana, ocazie cu care au fost organizate activități cu grupuri țintă, au fost expuse afișe la blocuri, la intrările în centrele comerciale și au fost distribuite materiale cu caracter preventiv.

 

„În vederea informării unui număr cât mai mare de cetățeni, în cadrul campaniei a fost creat un video de interes pentru beneficiari, care poate fi vizionat cu ajutorul ochelarilor VR și care simulează derularea unui furt din locuințe. Filmul poate fi vizualizat la adresa: https://youtu.be/PSZX2amYkl4. Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală”, anunță reprezentanții IPJ Gorj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here