Campanie de informare şi comunicare cu privire la munca sezonieră în străinătate

1279

Luni, la sediul AJOFM GORJ s-a desfășurat un eveniment de informare ce a vizat persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Tema a fost munca sezonieră în străinătate, evenimentul fiind organizat în cadrul unei campanii de informare și comunicare cu privire la munca sezonieră lansată de EURES.

Coordonată de Autoritatea Europeana a Muncii (ELA), campania EURES se derulează din iulie până în octombrie 2021 și urmărește sensibilizarea și informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a angajatorilor cu privire la drepturile și obligațiile lor, precum și la oportunitățile existente.
,,În fiecare an, circa 1 milion de cetățeni europeni desfășoară muncă sezonieră în alt Stat Membru UE. Deși lucrătorii mobili sezonieri au dreptul la condiții echitabile, pot fi vulnerabili la condiții precare de muncă și de viață, fraudă și abuzuri. Pandemia de COVID-19 a scos în evidență aceste condiții și, în unele cazuri, le-a înrăutățit. Campania crește gradul de informare cu privire la drepturile, obligațiile si serviciile EURES de asistență, astfel că toți cei care caută un loc de muncă și angajatorii să poată beneficia în mod echitabil de munca sezonieră. Rețeaua EURES, prin serviciile sale disponibile în 31 de țări, susține libera circulație de peste 25 de ani. Campania EURES reprezintă una din cele trei componente ale campaniei mai largi a Autorităţii Europene a Muncii privind munca sezonieră şi se concentrează pe recrutarea de forţă de muncă în sectoare cheie precum sectorul agro-alimentar, turism, ospitalitate şi construcţii. De-a lungul campaniei, EURES publică articole pe reţelele de socializare folosind hashtag-urile #Rights4AllSeasons, #EURESeasonalWorks şi #EURESjobs. Campania va culmina cu Săptămâna Acțiunii, care implică activități în toată Europa în perioada 20-24 septembrie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Gorj.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here