Campanie de informare Erasmus+, la Târgu-Jiu

531

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) va organiza în perioada următoare o campanie de informare privind noul program Erasmus+ al Uniunii Europene în mai multe judeţe din ţară. O astfel de sesiune de informare va avea loc marţi, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Cei care doresc să participe la întâlnirea cu reprezentanţii ANPCDEFP trebuie să ştie că astăzi este ultima zi în care se mai pot înscrie. Persoanele interesate trebuie să completeze formularul disponibil la adresa http://www.anpcdefp.ro/noutate.php?id=92.

Erasmus+, noul program al UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport, se va desfăşura pe o perioadă de şapte ani şi are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Graţie acestui program, peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activitatea de voluntariat în străinătate. Gorjenii care doresc să afle mai multe despre acest program sunt invitaţi să participe la întâlnirea de informare susţinută de reprezentanţii ANPCDEFP marţi, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, începând cu ora 16:00.
Participarea la aceste evenimente se realizează pe baza înregistrării, cu precizarea că aceasta este posibilă în limita locurilor disponibile. Cei care doresc să se înscrie trebuie să ştie că se mai pot înregistra doar astăzi, până la ora 12:00. Înregistrarea se face folosind următorul link:https://docs.google.com/forms/d/1IviD1GTk3EmkSNFqMEUdQeaTUgNYRJRp7XolY9brxw/viewform. Aceste sesiuni de informare se adresează tuturor tipurilor de candidaţi ai programului Erasmus+: unităţi de învăţământ (pentru toate nivelurile: preşcolar, primar, gimnazial, liceal – filiera teoretică, tehnologică şi vocaţională, postliceal şi universitar), ONG-uri, furnizori de formare continuă, alte categorii de instituţii publice şi nu numai. În ceea ce priveşte temele abordate în cadrul acestor întâlniri, acestea vor fi: cadrul general Erasmus+ (înţelegerea principiilor şi elementelor de bază), care sunt liniile de finanţare, cum pot beneficia de Erasmus+ diferite tipuri de candidaţi şi ce este de făcut pas cu pas pentru a depune un proiect. Evenimentul va fi structurat în jurul unei sesiuni de informare de două ore: o oră prezentare, urmată de întrebări şi răspunsuri. Sesiunile vor fi susţinute de doi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here