Campanie „Copilărie fără violenţă”

976

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj a derulat  în acest an, în perioada 28 mai -5 iunie 2014, Campania educaţională ”Copilărie fără violenţă,” coordonată de prof. consilieri CJAP Gorj, Crăciunescu Claudia şi Popescu Nicoleta Claudia, în parteneriat cu Echipa Intersectorială Locală cu atribuţii în prevenirea şi combaterea violenţei asupra copilului, violenţei domestice şi a exploatării prin muncă.
Mesajul-cheie pe care îl transmitem este acela de a-i ajuta pe copii să devină Oameni Mari crescându-i fără etichetele educaţionale tradiţionale: bătaie, umilinţă, jigniri, stigmatizare pe criterii sociale sau etnice. Copiii preşcolari au nevoi emoţionale pe care nu ştiu să le exprime, au comportamente adecvate vârstei, etapei de dezvoltare care pot sau nu să corespundă aşteptărilor adulţilor.
Violenţa, sub toate formele ei, activează comportamente şi stări emoţionale negative, programează la eşec. Prin vizitarea expoziţiei de desene realizate de  prichindeii de la Grădiniţa cu Program Normal Nr.15 din Tg. Jiu, părinţii sunt invitaţi să înţeleagă că trebuie să-şi ajute copiii să se dezvolte prin educaţie pozitivă pentru a creşte echilibraţi, pentru a deveni Oameni Mari. Mesajul lor a constat în realizarea unor desene care au avut un impact deosebit asupra tuturor persoanelor cu privire la combaterea violenţei asupra copiilor.
Prof.consilier Crăciunescu Claudia                                                                      
Prof.consilier Popescu Nicoleta C.J.A.P.Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here