Campanie: Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!

764

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au lansat Campania ,,Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!’’, având drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la consecințele pe care le are apelul fals sau abuziv la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Până la data de 31 august, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura, atât în rândul minorilor, cât și al adulților, activități ce vor avea ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța utilizării responsabile a numărului de urgență 112.

„Astfel, apelul prin S.N.U.A.U 112 trebuie făcut numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a agențiilor specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont).

De asemenea, este necesar ca apelantul să comunice urgența pe care o are, unde se află, numărul de telefon de pe care sună și numele.

Este important ca cetățenii să știe că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţiese sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activități în folosul comunităţii.

Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate într-un real pericol, deoarece, în timp ce operatorul se ocupă de un apel care nu este urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are nevoie de ajutor!”, a comunicat IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here