Campania „Vreau să cresc mare!” a ajuns la Grădinița cu Program Prelungit Novaci

876

Unul dintre obiectivele ASOCIAȚIEI PENTRU PREVENIREA ȘI TRATAREA AFECȚIUNILOR COLOANEI VERTEBRALE (A.P.P.T.A.C.V.) este acela de a amenaja și dota spațiile publice de joacă din parcuri și unități școlare, cu aparate specifice, necesare dezvoltării armonioase a sistemului neuro-mio-artro-kinetic. Astfel a luat naștere campania “Vreau să cresc mare!”, una din cele patru campanii active ale Asociației.

Locul de desfășurare al acestei campanii este Grădinița cu Program Prelungit Novaci din județul Gorj. „Am achiziționat și instalat un complex de joacă exterior. Vreau să mulțumesc pe această cale domnului primar al orașului Novaci, ing. Dumitru Leuștean, pentru promptitudinea, interesul și sprijinul acordat în realizarea acestei campanii. Sperăm ca prin această campanie să le oferim copiilor un motiv în plus să petrecem cât mai mult timp afară, în aer liber, precum și practicarea de activități menite să îmbunătățească puțin condiția fizică”, declară Dan Bădulescu, președintele ASOCIAȚIEI PENTRU PREVENIREA ȘI TRATAREA AFECȚIUNILOR COLOANEI VERTEBRALE.
O altă campanie care urmează să o desfășoare A.P.P.T.A.C.V. în perioada următoare, de data aceasta la Școala Gimnaziala Novaci, este “Jocurile copilăriei”. „Concret, vom organiza activități sportive în aer liber, cu caracter recreativ, care își propun să coopteze cât mai multi elevi din ciclul gimnazial. Campania se desfășoară sub forma unor jocuri specifice vârstei, competiții, lecții de dans etc. Ne dorim să reînviem dragostea pentru mișcare mai ales în timpul liber, vacanțe, când tentația calculatorului sau smartphone-ului este foarte mare. Eu, personal, fac parte dintr-o generație care am crescut cu jocuri de genul: șotron, leapșa, țară-țară vrem ostași etc. jocuri care pentru generațiile actuale nu au nicio însemnatate. Jocul în viața unui copil este vital. Multe dintre abilitățile din viața adultă se dezvoltă încă din copilărie și se cizelează pe întreg parcursul existenței. Abilități precum: spiritul de echipă, fair-play-ul, gândirea analitică, ca să nu mai punem la socoteală aptitudinile motrice, care sunt indispensabile unei dezvoltări armonioase a întregului organism. Ne dorim ca prin aceasta campanie, copiii să cunoască această lume minunata a kiniticic, să inter-relaționeze cu cei de vârsta lor într-un mod cât se poate de reală, ci nu doar în mediul virtual, cum o fac acum majoritatea. Ne dorim o participare cât mai numeroasă, de aceea campania se va desfășura în weekend, inclusiv în vacanță. Și de această dată ne bucuram de sprijinul doamnei directoare a Școlii Gimnaziale Novaci, Ana Bibanu, căreia îi mulțumim pe această cale. Vreau să îndemn toți părinții să își implice copiii în cât mai multe activități recreaționale, fizice. Iar dacă vi se pare că postura copilului dumneavoastră nu este corectă, luați atitudine! Mergeți la cel mai apropiat kinetoterapeut. Încă ne confruntăm cu un număr ridicat de cazuri cu tulburări de postură, cele mai frecvente dintre acestea fiind cifoze și scolioze”, explică Dan Bădulescu.

Spitalul Novaci oferă servicii gratuite pentru tratarea afecțiunii coloanei vertebrale
Spitalul Orășenesc Novaci este spital general, care asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din oraşul Novaci şi șapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia.
Luând în calcul dezvoltarea şi extinderea staţiunii Rânca, circulaţia intensă a turiştilor pe DN 67C – Transalpina, şosea care face legătura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orăşenesc Novaci este pregătit să facă faţă noilor provocări generate de eventualele situaţii de urgenţă.
La spitalul din Novaci s-a înregistrat o creştere majoră a numărului persoanelor care au nevoie de recuperare medicală. Spitalul Orășenesc Novaci dispune de aparatură modernă pentru tratarea herniilor de disc şi nu numai. “La Spitalul Novaci avem posibilitatea de a trata în condiții foarte bune pacienți cu diferite afecțiuni ale coloanei (cifoze, scolioze, hernii), pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie”, confirmă kinetoterapeutul Dan Bădulescu.
Sistemul de elongație achiziționat de unitatea medicală, în urmă cu doi ani, este solicitat de foarte mulţi pacienţi, motiv pentru care, anul trecut a fost amenajat un spaţiu nou pentru compartimentul de kinetoterapie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here