Campania IPJ Gorj: „Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți”!

1498

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Pentru conștientizarea acestui pericol, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a inițiat, în anul 2020, Campania Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți!

În cadrul acestei campanii, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au desfășurat o serie de activități informativ-preventive, ce au avut ca scop conștientizarea de către copii și tineri a pericolului reprezentat de arcul electric, care se poate forma atunci când te afli în apropierea liniilor de înaltă tensiune.

În colaborare cu Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, a fost realizat un material video în cadrul acestei campanii, prin realizarea unui experiment în laborator.

La data de 21 mai a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu un grup de elevi din cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” s-au deplasat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică – ICMET Craiova, unde au fost realizate mai multe experimente, în legătură cu formarea arcului electric și pericolul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here