Campania Globală pentru Educație – ediția 2018

388

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj s-a alăturat și în acest an Campaniei Globale pentru Educaţie – ediţia 2018, organizată de „Salvaţi Copiii România” cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Profesorii consilieri școlari din șapte unități de învățământ din municipiu și județ au desfăşurat  în perioada 7 – 13 mai 2018 activităţi care au constat în:

1.Informarea şi sensibilizarea copiilor şi a  celorlalţi parteneri educaţionali (părinţi, factori de decizie, jurnalişti) cu privire la importanţa educaţiei şi gravitatea neparticipării la educaţie a copiilor din România.

2.Identificarea şi prezentarea unor studii de caz privind neparticiparea la educaţie care să-i ajute pe copii să conştientizeze importanţa educaţiei şi să atragă atenţia opiniei publice şi a factorilor de decizie asupra nevoii de a lua măsuri urgente pentru ca fiecare copil să poată beneficia de dreptul la educaţie.

3.Demersuri pentru asigurarea unui mediu şcolar sigur şi lipsit de violenţă, prin prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying. Sub sloganul “Respectaţi-vă promisiunile: asiguraţi educaţie incluzivă şi de calitate pentru toţi copiii!”, ediţia din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie şi-a propus să atragă atenţia guvernelor şi liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educaţie publică de calitate şi incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic. Cu ajutorul pachetului de resurse transmis de către Organizația Salvați Copiii,  elevii au înțeles mai bine cât de important este ca fiecare copil să se bucure de accesul la o educație publică de calitate, incluzivă și gratuită, să beneficieze de șanse egale la educație într-un mediu școlar sigur și lipsit de violență.
Dana Scheau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here