Campania de informare privind primirea cererilor de plată pe suprafaţă a început

234

La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a început Campania de informare privind primirea cererilor de plată pe suprafaţă, având sloganul: “Eşti Fermier European. Depune la APIA cererea de sprijin! 2014 – anul tranziţiei către noua Politică Agricolă Comună.” Acestă campanie se desfăşoară până la data de 9 iunie.

Campanie_APIAObiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2014, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.
“Se pune accent în continuare pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii îşi pot vizualiza, prin conexiune la internet, propriile parcele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza şi măsura cu exactitate şi alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. De asemenea, aplicaţia IPA Online pune la dispoziţia fermierilor rezultatele controalelor pe teren din anii anteriori, precum şi avertizări privind calitatea digitizării parcelelor agricole şi avertizări privind respectarea anumitor cerinţe de ecocondiţionalitate”, a menţionat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Totodată, aplicaţia IPA Online informează fermierul dacă parcelele digitizate sunt situate în zone eligibile pentru plăţile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here