Campania caritabilă „Dăruiește de Crăciun” 2015, la a cincea ediţie

238

Liga Studenților din UCB împreună cu Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu au organizat cea de-a 5-a ediţie a Campaniei caritabile „Dăruiește de Crăciun”. Campania s-a derulat în perioada 1-17 decembrie 2015 şi a presupus colectarea de obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, jucării și produse alimentare pentru copiii și mamele din Centrul Maternal și Centrul de Zi Târgu-Jiu, pentru copiii din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu, dar și pentru o familie cu posibilități financiare reduse.

Prima acțiune din cadrul campaniei caritabile „Dăruieşte de Crăciun” a constat în vizitarea Centrului Maternal și Centrului de Zi din Târgu-Jiu, unde studenții împreună cu elevii Liceului Energetic din Târgu-Jiu au oferit copiilor și mamelor daruri constând în dulciuri, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte, alimente și jucării. De asemenea, studenţii au venit și în sprijinul familiei Mischie din Târgu-Jiu, al cărei singur susţinător, tatăl, muncește cu ziua pentru câțiva lei pentru a-și putea ține fiica de 11 ani la școală, aceștia oferindu-le obiecte de îmbrăcăminte, rechizite și produse alimentare necesare pentru masa de sărbători.
Cuprinși de magia sărbătorilor de iarnă, atât studenții, cât și cadrele didactice și-au dorit să aducă un zâmbet și pe chipul altor persoane care nu se pot bucura de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 23 decembrie 2015, ora 09.30, urmează să viziteze Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu, unde își propun să dăruiască pachete pentru aproximativ 35 de copii aflați în Centrul de zi, în Centrul de primire în regim de urgență și în Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități.
Pe lângă pachetele cu dulciuri și fructe, se vor oferi și obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, dar și jucării, toate acestea fiind donate de către studenții și cadrele didactice ale Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Și pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie mai frumoasă, copiii cu vârste fragede vor primi și cărți de colorat, realizate de studenții UCB în colaborare cu elevii Liceului Energetic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here