Campania „Zâmbet pentru mâine”, la a patra ediţie

345

zambet pt maineÎn cadrul proiectului trans-naţional WAVE, W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope), Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR), în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, şi în colaborare cu 22 de voluntari din 12 ţări diferite (Armenia, Ucraina, Italia, Franţa, Spania, Austria, Danemarca, Portugalia, Sierra Leone, Camerun, Georgia şi Peru) derulează iniţiativa “Zâmbet pentru mâine”.

Campania este una socială şi va avea loc la noi în judeţ pentru a patra oară. “Zâmbet pentru mâine” vizează dezvoltarea responsabilităţii sociale în rândul agenţilor economici, dar şi a cetăţenilor din judeţul Gorj. Proiectul se derulează în perioada 20 – 26 iunie 2011, în municipiul Târgu-Jiu şi este adresat către un număr de nouă comunităţi beneficiare din judeţul Gorj: Baia de Fier, Muşeteşti, Ţicleni, Tismana, Rovinari, Târgu Cărbuneşti, Novaci, Padeş şi Bustuchin. În acestea, au fost deja identificate un număr substanţial de familii cu probleme sociale. “Activităţile pe care ARDR intenţionează sa le dezvolte sunt strângerea de produse de îmbrăcăminte, alimentare, ajutor financiar şi alte materiale folositoare. Pentru ajutor financiar, pe situl ARDR (www.ardr.ro), la secţiunea Campanie socială, se găseşte contul ARDR pentru cei care vor să susţină această campanie”, a declarat Antonio Tomoniu, preşedintele ARDR Gorj.

Proiect complex

Proiectul WAVE W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope) reprezintă un proiect european de voluntariat având ca scop creşterea responsabilităţii autorităţilor locale şi încurajarea participării tinerilor în viaţa comunităţii. Proiectul are o dimensiune şi o complexitate considerabilă, implicând 19 organizaţii non-guvernamentale şi 38 de tineri voluntari din Caucaz, Africa, America de Sud şi Uniunea Europeană. Toate acţiunile proiectului se derulează în judeţul Gorj, pe o perioadă de mai multe luni de zile, începând cu 1 august 2010 – 30 noiembrie 2011, perioadă ce include etapele de pregătire, derulare a activităţii de voluntariat şi evaluarea şi raportarea proiectului. Proiectul este finanţat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, aprobat, gestionat şi monitorizat de către EACEA (Education Audiovisual & Culture Executive Agency – Agenţia Executivă Educaţie Audiovizual şi Cultură).

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.